Как крадците маркират набелязани автомобили

  • 27.12.2019 8:50 /
  • 27935 /
  • 0
Как крадците маркират набелязани автомобили

Автоджамбазите са много изобретателни, ловки и хитри. Те имат свои начини, по които да маркират всеки автомобил, който набележат за кражба.

Няма изкусен крадец на автомобили, който да действа прибързано и веднага, след като види хубав автомобил.

Всеки един такъв престъпник има начини, по които маркира автомобила и проверява водача. Има три основни варианта при предстояща кражба и една кратка проверка няма как да ви навреди. Всичко се прави ден два преди избрания момент за атака на автомобила ви.

Илон Мъск разказа за първата си кола след като майка му публикува СНИМКА

Маркер 1: Счупена бутилка.


Това е един от най-старите начини за обозначаване на автомобил, който предстои да бъде откраднат. Значението му е съвсем просто - до колата се счупва стъклена бутилка. Този знак е оставен от онези, които са набелязали колата за кражба, към тези, които ще извършат самата кражба. Да не би случайно да объркат автомобила...

Новата Lada 4x4 е напълно разсекретена на официални СНИМКИ

Маркер 2: „Ще ви купя колата”

По-модерен начин за набелязване на автомобили за кражба. В България е малко популярен, но в чужбина е доста често срещан. Крадци наемат млади момчета, които да поставят листовки върху лъскави автомобили. На бележката пише: Изкупувам автомобили.

Същата нощ крадците разглеждат колите и избират, кои да откраднат.

Шофьор пръсна освежител, запали цигара и си взриви колата СНИМКИ

Маркер 3. Боклук под колата.

На пръв поглед може да си помислите, че по този начин някой изразява недоволството си, тъй като колата ви му пречи. Отново става с плащане на млади момчета, които да поставят боклук под вашия автомобил.

Колкото повече боклуци има под колата, толкова по-дълго време тя стои без да бъде палена и използвана. Сигналът е ясен – собственикът няма много време да се грижи и да наблюдава своя автомобил.

КОМЕНТИРАЙ