Как е най-правилно да транспортирате велосипеди с автомобил

  • 03.07.2022 10:50 /
  • 1260 /
  • 0
Как е най-правилно да транспортирате велосипеди с автомобил

Разбира се, че трябва да взема велосипеда си със себе си - това искат много собственици на автомобили, когато отиват на лятната си ваканция.

Но транспортирането им повдига въпроси, особено в ерата на сравнително тежките електрически велосипеди. Автомобилистите трябва сами да преценят предимствата и недостатъците на различните системи за носене, пише auto-press.

Багажниците на покрива – това са най-евтините транспортни системи за велосипеди. Ако е налична базовата опора във вид на релси на покрива, остава да се закупят стойките, които са на цени между 20 и 100 евро.

Но багажниците на покрива имат големия недостатък, че тежките колела трябва да се вдигат на нагоре на ръце. А това не е лесна задача с теглото им до 30 килограма. Изпускането и увреждане на автомобила не е рядкост в процеса на закрепване, често е необходима помощна ръка.

Освен това трябва да се спазва допустимото натоварване на покрива. То може да бъде надвишено дори от два електро велосипеда, според експертите. Следователно багажниците на покрива са добро решение, особено за по-леките велосипеди като състезателните.

Трябва да се отбележи, че поведението на автомобила при шофиране се променя в завои и при страничен вятър в този случай. При велосипеди на покрива също има ограничение на скоростта от 120 км/ч, а разходът на гориво може да се увеличи с до една трета.

Как да се научите на икономично шофиране и да намалите разходите

Заден носач - системите за носене за закрепване към задната врата или капака на багажника са много по-лесни за товарене. Най-евтините оферти започват от по-малко от 50 евро, добрите маркови продукти се предлагат за 250 евро.

При покупка трябва да изберете носеща система, която е адаптирана към модела на автомобила, за да избегнете драскотини по капака на багажника.

Задните носачи имат предимството, че колелата не стоят на вятъра, както при носача на покрива и могат лесно да се окачват и закрепват. Недостатъкът е че понякога капакът на багажното отделение може да се отвори трудно или изобщо да не се отваря.

Как да не бъдете ударени отзад: няколко прости правила при шофиране

Носещо ремарке – това е най-удобното решение са транспорт. Но тук разходите се увеличават с висока трицифрена сума. За самите стойки за велосипеди цените на марковите продукти започват от под 150 евро, за малко под 400 евро могат да се транспортират три велосипеда или два електро велосипеда.

Тази носеща система е особено идеална за тежките елвелосипеди, тъй като колелата трябва да се повдигат само за кратко, а рампите правят товаренето още по-лесно.

КОМЕНТИРАЙ