Как да защитим автомобилната боя? Полезни съвети! 

  • 06.03.2020 8:50 /
  • 1194 /
  • 0
Как да защитим автомобилната боя? Полезни съвети! 

Толкова много малки неща могат да се случат за един ден, които могат да повредят боята на колата ви.  За щастие, начините за защита на автомобилната боя не са ракетна наука. Ако не знаете как да защитите автомобилната боя , ще ви споделим 5 полезни начина. Просто трябва да бъдете внимателни и да следвате тези съвети, за да запазите блясъка непокътнат.

Козметичният външен вид е изключително важен за всеки автомобил. Може да карате най-нов модел Lexus или Alpha Romeo от 80-те, но хората ще му се възхищават само когато боята му блести като огледало.  Как да постигнем това?

3 начина да спасите корпуса на автомобила, който е започнал да ръждясва

1. Не докосвайте колата с пръсти
Този метод звучи странно, но е много ефективен за защита на боята за автомобил. Много от нас са съгласни, че е забавно да получим шанса да положим ръце на мръсна кола. Всъщност това е нещо, което не бива да правите, защото влаченето на пръстите по мръсотията може да остави дълбоки драскотини по автомобила. Пръстът ви ще действа като шкурка, смилаща остатъците от мръсотия.  

2. Измивайте редовно автомобила си
Редовното миене на автомобила е най -добрият начин за поддържане и  защита на боята . Едва ли това ви учудва, но има нещо, на което трябва да обърнете особено внимание. Според автомобилните експерти, когато миете кола, трябва да стоите далеч от почистващите препарати за съдове.  Те  със сигурност ще навредят на боята ви.  Трябва да използвате висококачествени специализирани препарати за автомивка и да го нанесете с апликатор за пяна. След това разтрийте и измийте обилно с чиста вода. Хавлиената кърпа би била най-добрият вариант за избърсване на сухото тяло. 

Ако редовното миене не е възможно, поне всеки ден избърсвайте колата с кърпа за прах, за да предотвратите неочаквано шлифоване.

Нужно ли е да покриваме двигателя на колата през зимата

3. Нанесете акрилен уплътнител
Трябва да го използвате само веднъж или два пъти годишно. Той ще предпази автомобилната боя, като създаде защитен слой над нея. Трябва да смесите свързващ агент с уплътнителя и мярката обикновено е 1 супена лъжица от агента в ½ чаша уплътнител. Увеличете или намалете дозата в зависимост от размера на вашия автомобил, но е важно да запазите това съотношение 4: 1. Нанесете сместа с кръгови движения върху една секция наведнъж. Когато промени текстурата, търкайте с кърпа със същото кръгово движение.

КОМЕНТИРАЙ