Как да съхранявате правилно гумите

  • 15.05.2020 10:20 /
  • 3732 /
  • 1
Как да съхранявате правилно гумите

Сега е месецът, в който разумните шофьори сменят своите гуми – от зимни минават на летни. И, разбира се, когато дойдат студените месеци правт обратното. И винаги изниква въпросът – къде и как да съхранявам гумите.

Единият вариант е в гаража или мазето, другият – в хотел за гуми. Срещу 40-50 лева на сезон гумите ви се съхраняват на сигурно място. Но понякога и там се допускат грешки.

Една голяма грешка допуска доста голм процент от хората. Слагат гумите легнали една върху друга. А дори и без джантите те тежат почти 8 кг, а големите цолажи и повече. Това означава, че като струпате гумите една върху друга, върху най-долната се стоварва доста голямо тегло. И това тегло наторва така в продължение на нколко месеца, а това води до деформация.

В идеалния случай гумите се съхраняват висящи от тавана или поне изправени върху специални стендове. И задължително на сухо, тъмно и прохладно място. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • gebo
    15.05.2020 21:40
    В гаража - на стената - метална рамка с болтове, дублиращи главината. Прикрепват се с подходящите гайки . И така - измити и изсушени - чакат следващия сезон.