Как да шофираме назад на тесен паркинг?

  • 04.01.2020 9:20 /
  • 5083 /
  • 0
Как да шофираме назад на тесен паркинг?

Градските шофьори често трябва да паркират колата си на специализирани паркинги. И често движението в тях води до определени проблеми.

Излизането от определено за паркиране място може да бъде ограничено поради наличие друга кола или малките размер на свободното пространство.

Не е тайна, че паркирането на заден ход е доста удобно. Когато шофьорът реши да тръгва, пред него се отворя добра гледка към пътя и ще бъде необходимо много по-малко място за извършване на маневрата.

Баща и син си сглобиха Lamborghini с 3D принтер, но после стана чудо невиждано ВИДЕО

Но много шофьори предпочитат да паркират колата напред. По-удобно е за поставяне на покупките от магазините. И понякога това води до определени проблеми. При тази ситуация за да се оттеглите от мястото за паркиране без излишни усилия, ще ви трябва много място. Изключително рядко е да намерите такова на паркинг.
 Ето защо шофьорите са изправени пред проблеми. Дори сензорите за паркиране и камерата за обратно виждане не винаги помагат да се тръгне бързо и без тези устройства задачата става още по-трудно. На първо място, трябва да преценим наличното разстояние и да решим по кой път искаме да тръгнем. На следващо място, водачът трябва да направи движение под формата на буквата "S", което ще му позволи да се приближи до едната страна на колата и да се отдалечи от другата. Ако искаме да отидем вляво, тогава трябва да се приближим до лявата кола и обратно. Важно е да добре да прецените разстоянията на око, но не бързайте и не поемайте рискове. Ако е необходимо, можете да излезете и да оцените ситуацията отвън.

Баща и син си сглобиха Lamborghini с 3D принтер, но после стана чудо невиждано ВИДЕО

След това усукваме волана в посоката, в която ще се обърнем, и започваме да се движим. Важно е не само да се контролира ситуацията отзад, но и отстрани. В такава ситуация е по-добре колата да се обърне надясно. Тъй като водачът седи отляво, за него е по-лесно да оцени размерите на лявата страна на колата си. Ако усетите, че можете да докоснете предната част на колата отстрани, изравнете волана и задвижете малко назад. Ако е необходимо, повторете това движение, докато разстоянието между колите е достатъчно.

Но както казахме, ако е възможно, опитайте се да паркирате на заден ход и да излезете напред. Толкова по-лесно и по-безопасно е.

КОМЕНТИРАЙ