Как да се отървем от запотяването на стъклата в колата

  • 07.03.2021 9:50 /
  • 4068 /
  • 0
Как да се отървем от запотяването на стъклата в колата

Метеорологичните условия или неизправностите в автомобила могат да причинят запотяване на стъклата. За специални аерозоли, които предотвратяват това явление с помощта на защитен филм, трябва да се отиде в магазин за резервни части, но много шофьори използват импровизирани средства.

Различни фактори влияят върху запотяването на стъклото. Въздушният филтър може да е запушен, климатикът е повреден, вентилационните отвори в багажника са блокирани, кондензатната тръба на изпарителя на климатика да е запушена или нагревателят на радиатора може да изтича.

Ако шофьорът започне да изтрива запотеното стъкло с ръка или парцал, това няма да доведе до нищо добро. Най-доброто решение за обработка на стъклото е спирт с вода или водка, към което можете да добавите малко аптечен глицерин.

За стъклото е по-добре да купите микрофибърна кърпа, която премахва фините прахови частици. След разтвора стъклото трябва да се избърше на сухо, така то ще остане чисто в продължение на няколко часа.

В краен случай още един метод е подходящ. На стъклото трябва да се натърка с парче сапун за пране и след това да се разнесе старателно с парцал до еднороден слой. Стъклото ще стане малко по-мътно, но няма да се запотява.

Друг вариант е да използвате пяна или гел за бръснене. Те съдържат същия алкохол, глицерин и сапун, както и пропилен гликол, който покрива повърхността с равномерен филм.

Съставът трябва да се нанесе върху хартиена кърпа и да се втрие в стъклото. След изсъхване на продукта стъклото ще остане прозрачно. И гелът е по-добър в това отношение, тъй като се пени по-малко.

Всички тези опции са подходящи като временно решение за замяна на специалните аерозоли. Но ако сте близо до магазин за авточасти, закупуването на спрей ще бъде полезно. Може да го постави в жабката за бъдеща употреба. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ