Как да поправим мигач на колата, който мига твърде бързо

 • 01.03.2021 8:24 /
 • 833 /
 • 2
Как да поправим мигач на колата, който мига твърде бързо

Бързото мигане на мигача се смята за доста разпространен проблем сред автомобилите. Причините се обясняват с ложо зазимяване, недостатъчно напрежение или техническа неизправност, която може да повлияе на скоростта на мигането. 

Ремонттр не отнема много време. 

Сега ще ви разкажем как да решите въпросния проблем. 

Мигачът е важен механизъм 

Мигачът е много важно устройство за автомобила, осигуряващо комуникация с другите участници в пътното движение. С помощта на мигача шофьорът може да покаже, че ще прави маневра, която планира да изпълни - например да се престрои в друга лента или да завие на кръстовище. 

При това е крайно важно да се следи работоспособността на дадената система: в случай, че тя излезе от строй, вие няма да можете да предупреждавате другите шофьори за планираните от вас маневри, също рискувате да получите глоба за предприемането на маневра без използването на мигач.

При това пълното излизане от строя на мигачите е най-лошият възможен вариант, който, за щастие, може да се предотврати. Става дума за увеличаването на скоростта на мигане - това често се случва преди цялата система да излезе от строя. 

Причини 

Причините може да са най-различни. Към най-разпространените се отнасят проблемите със заземяването (недобре завити болтове или лошо състояние на заземяващите контакти), неизправност на крушките (те може да продължат да светят, дори когато са повредени, но скоростта на мигане може да се увеличи), проблеми със захранващите линии (срещат се случаи, когато крушките на мигачите получават недостатъчно напрежение, вследствие на което се променя скоростта на мигане)

Преди да започнете ремонта, трябва внимателно да изучите своите фарове и да определите проблема, предизвикващ промяната на скоростта на мигане на мигача. 

Метори за решаване на проблема 

Най-разпространеният и прост метод е почистване на съединителните кабели. На първо място трябва да изучите възела, съединяващ кабелите и крушката (по правило се фиксира с някакъв болт), да се убедите в липсата на ръжда или други замърсявания по кабела, в случай на такива, почистете ги. 

Алтернативно решение може да е замяна на релето на мигача. Даденият метод трябва да се обмисли, когато кабелите, съединени с фара, се намират в добро състояние. 

Необходимо е да се намери в автомобила блока с релетата, а след това да се намери и релето за мигачите. 

Старото реле трябва да се замени със същото ново. Това се прави за броени секунди, при това не е нужно да имате техническо образование. Да се постави релето неправилно е просто невъзможно. 

Ако гореспоменатите методи за решаване на проблема се окажат неефективни, значи работата е в по-сериозна техническа повреда. Най-вероятно неизправността се дължи на кабел: един откабелите може да се е протрил, затовяа трябва да направите няколко замервания с мултицет. Трябва да се измерят входното и изходното напрежение, промените в силата на тока. 

При откриването на неизправност е необходимо да смените кабела, отговарящ за мигачите. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • ivanov
  01.03.2021 10:22
  gluposti kogato miga po chesto e samo edno ,izgoriala vi e niakoia lampa ,zatova miga po chesto
 • Веселин Костов
  01.03.2021 19:06
  Стана ми интересно. Схема на цветовете на кабелите, както и на тяхното предназначение ще приложите ли?