Как да не си купим "удавен" автомобил ВИДЕО

  • 12.05.2020 8:19 /
  • 3652 /
  • 0
Как да не си купим "удавен" автомобил ВИДЕО

Удавените коли - мнозина са чували за тях, но никой не иска да е собственик на такова превозно средство. По правило новината за потопени превозни средства се появява веднага след края на мащабни наводнения някъде в Европа или Япония. Тъй като това се случва доста често, броят на такива коли на вторичния пазар е доста голям.

Естествено, официалните доставчици няма да рискуват своята репутация и да се забъркват с подобни автомобили. Но да попаднете на такъв случай на пазара на употребявани автомобили е повече от реалистично. Това се дължи на факта, че цената на „удавник” в европейските страни е много ниска. В Европа шофьорите не пестят от своята безопасност, затова се опитват да се отърват от потенциално проблемен автомобил възможно най-бързо. Оказва се, че автобизнесмените след някои козметични процедури могат да спечелят добри пари от препродажба на такава кола.

Закупуването на такъв автомобил обаче може да доведе до значителни разходи за ремонти през първите месеци на експлоатацията.

Как да научим, че кола е била наводнявана? Това не е лесен въпрос. Ако потопен автомобил преди продажбата е преминал през съответното възстановяване, тогава обикновеният купувач няма да може да разпознае измамата. Съвременните методи за справяне със следи от излагане на вода са доста ефективни. Затова надеждата да открием следи от влага в кабината или върху тапицерията е много малка. Интериорните елементи, които не могат да бъдат възстановени, обикновено се заменят.

Не се опитвайте да забележите следи от пясък, глина или друга мръсотия в пепелниците или в отделенията за складиране във вратите, тъй като те ще са измити предварително, а понякога дори украсени с опаковки за бонбони и цигари на уж бившия собственик.

Следователно, основното внимание трябва да се обърне на елементите на трансмисията, двигателя и окачването. Струва си да се отбележи, че амортисьорите не понасят продължителен контакт с вода. Следователно, те ще покажат признаци за корозия върху полираната повърхност, която не може да бъде премахната. Ако колата прекара много време във вода, тогава течността с голяма степен на вероятност ще проникне в механизмите на скоростната кутия и кормилната уредба.

Смяната на маслото в тези елементи е скъпо и отнема много време. Ето защо, преди да купите, не бъдете мързеливи, а проверите състоянието на смазката. Наличието на лека пяна показва, че в маслото има вода.

Обърнете внимание на контактите на електрическата система и различните клеми в колата. Замяната им е доста проблематична. Елементите на електрическата система, докато са във влажна среда, активно се окисляват, което може да помогне да се определи миналото на колата. 

Ако проверката не показа нищо подозрително, но все пак са останали някои съмнения, тогава може да си направите труда да проверите състоянието на каросерията под пластмасовите прагове. Това място е много податливо на корозия и е много трудно да се премахне влагата, която е попаднала там. Ако там се открие ръжда, тогава трябва да се въздържите от закупуването на този автомобил. 

КОМЕНТИРАЙ