Как да намалите разхода на гориво на автомобила си - прости съвети от експертите

 • 05.02.2023 10:50 /
 • 12225 /
 • 3
Как да намалите разхода на гориво на автомобила си - прости съвети от експертите

Експертите са посочили функциите на автомобила, които значително увеличават разхода на гориво. Те трябва да бъдат изключени за по-добра икономичност, информира The Sun.

Главният изпълнителен директор на уебсайта за сравняване на лизингови договори за автомобили LeaseLoco Джон Уилмът споделя, че отоплението на седалките и волана може значително да увеличи разхода на гориво. Функцията е добре да бъде изключена веднага след като се затоплите.

Заслужава си да следите и налягането в гумите. Ако те са недостатъчно напомпани, това може да намали ефективността на използването на горивото.

Плавното шофиране също може да помогне за намаляване на разхода на гориво. Важно е  колкото е възможно по-рядко да се ускорява и спира рязко. За целта може да се планира внимателно маршрута и внимателно да се следи пътя.

Определиха най-добрите нови автомобили според съотношението цена-качество СНИМКИ

При шофиране на автомобили с механични скоростни кутии предавките трябва да се превключват по-рано. Това ще помогне да се поддържат ниски обороти на двигателя.

За автомобили с автоматични скоростни кутии е полезен режимът на шофиране Eco. В този случай автомобилът сам ще сменя предавките по-рано.

Друг ефективен начин да намалите разхода на гориво е да планирате маршрута си. Съвременните навигационни системи могат да откриват натоварени пътища и да избягват задръствания.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Ами
  05.02.2023 12:58
  ако не го карате автомобила ,ще е най икономичен !
 • Спокоен
  05.02.2023 19:02
  Когато си спокоен, но не летаргичен - отразява се чувствително на разхода на гориво.
 • Иван Гергов
  07.02.2023 12:18
  Икономично шофиране и българин, са несъвместими понятия той е най добрия шофьор, /пилот/ неговият автомобил е най бърз и ,,лукс цена няма" въпреки че е със най ниските доходи във ЕС.