Как да купим кола втора ръка и да си запазим разсъдъка и парите

  • 22.01.2020 8:32 /
  • 20252 /
  • 1
Как да купим кола втора ръка и да си запазим разсъдъка и парите

Битува мнението, че хората от хубавото не бягат. Както се казва, "такава крава и на мен ми е необходима". 

И действително, трябва само да се започне да се търси кола втора ръка и неизбежно човек ще се сблъска с доста неприятна картина. 

Продават се страшно много ударени, недобре възстановени или със сериозни неизправности автомобили. 

Плюс това, много от тях имат юридически проблеми: ограничения, глоби, а може и нещо по-сериозно, като крадени или с пренабити номера на каросерията или двигателя. 

И ако повредите по каросерията все някак си могат да се забележат с невъоръжено око, то много други нюанси, ако бъдат пропуснати, ще вгорачт сериозно живота на купувачът и вместо желания автомобил той ще си купи само куп неприятности. 

За да не си похарчите парите напразно, може да прибегнете към следващите съвети. 

Изборът на автомобил 

Не е лошо решение да се обърнете към, така наречените "търсачи на коли". Най-важното при това е да се избере професионалист. В момента такива услуги се предлагат достатъчно, но действително достойните специалисти са доста малко. 

Повечето търсачи на коли имат свои блогове - задължително проучете техните бележки и отзивите от техните клиенти. 

По маниера на общуване, а основното по реакциите на спорните, конфликтните коментари ще може да се направите извод, дал си струва да им се доверявате. 

Помощ от приятели 

Може да намерите сред вашите добри приятели или роднини човек, който притежава съответния опит. 

Но трябва да се знае, че притежаването на някакви общи навици не е достатъчно, тоест при неблагоприятен изход вие рискувате да си развалите отношенията с човека, при това оставяйки сам лице в лице с вашите проблеми. 

Този път не е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед. 

Автокъщата

Просто решение е да се отиде в автокъщата с употребявани автомобили. Там няма да е като да купиш от непознат човек. Но и там има доста нюанси. В известна степен да се доверявате може само на къщите trade-in на официалните дилъри на автомобилните производители. 

И в никакъв случай не разглеждайте коли в неизвестни на вас автомобилни къщи. Тези "сиви" автокъщи по правило, са дори и по-зле от класическите прекупвачи, защото може да станете не само собственик на проблемна кола, но и жертва на измама. 

При това не трябва да се отпускате и с официалните дилъри. Те, по правило, директно в очите за състоянието на автомобила няма да ви излъжат, но могат да премълчат нещо, ако вие директно не попитате, а и сами могат да пропуснат нещо.  

Помогнете сами на себе си 

В крайна сметка може да започнете да търсите кола и сами. Това, естествено, е трудна работа, но е напълно по силите на всеки човек без дълбоки технически познания. 

За това е необходимо: много време, много търпение, внимание и още един път внимание, както и малко късмет. 

Ако вие първо се заемете да изучите материалите по тази тема в интернет (например, блоговете на онези търсачи на коли), а след това пристъпите към търсене на "автомобила мечта", то с висока вероятност вие ще постигнете успех. 

Залогът за успеха 

За постигането на желания резултат при покупката на автомобил, независимо от това, кой способ вие използвате, най-важни са тези две неща времето и търпението. 

Ако прибързате с решението и направите избори "на око", леко може да сгрешите и да си купите красив, но проблемен автомобил. 

Именно на това се надяват прекупвачите, привеждайки външния вид на автомобила в максимално привлекателно състояние. 

Затова преди да си купите кола втора употреба задължително я проверете  сервиз. 

И ако имате дори най-малкото съмнение относно колата, по-добре се презастраховайте и се откажете. 

Това ще ви излезе по-евтино, отколкото покупката на проблемен автомобил. Както се казва в един филм "пада онзи, който бяха - който лежи, не пада".

Най-важното е да вярвате в своите сили и да не взимате прибързани решения. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бебетто
    25.01.2020 14:00
    ЗАЩО ТЕЗИ СТАТИИ СА ПЪЛНИ С ЛЪЖИ И ИЗМАМИ? В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАКОН ДА СЕ ВНАСЯТ СТАРИ АВТОМОБИЛИ ПОД 5г.,А НЕ ТРОШКИ НА 15-20г.,КОИТО НЯМАТ СЕРВИЗНА ИСТОРИЯ И БЕЗБРОЙ СОБСТВЕНИЦИ! ТАКА ЩЕ ЗАПАЗИМ И ЧИСТИ ГРАДОВЕТЕ СИ!!!