Как да източите бензин от кола с обикновена бутилка без да се нагълтате СНИМКИ

  • 11.10.2020 8:50 /
  • 5602 /
  • 1
Как да източите бензин от кола с обикновена бутилка без да се нагълтате СНИМКИ

Всеки шофьор трябва да може да източва бензин през маркуч, в случай че се наложи да зарежда някъде по пътя от чужда кола, далеч от населено място.

Проблемът е, че са необходими известни умения. В противен случай човек има всички шансове да погълне бензин. В това няма нищо приятно и полезно, защото всеки нефтен продукт се явява по принцип отрова.

Никак не е добре да поглъщате бензин. За съжаление, това неизбежно се случва с 9 от 10 новаци в тази дейност по източване на автомобилното гориво от резервоара с помощта на маркуч и се превръща в . изключително неприятно лично преживяване.

За щастие можете да направите и да оставите в багажника си доста просто, но в същото време много ефективно устройство, което предпазва шофьора от заплахата от навлизане на бензин или дизелово гориво в устната кухина.

За да създадете устройство, ще ви трябва 1,5-литрова бутилка, обикновен маркуч (за предпочитане прозрачен) и термо лепило.

В дъното на пластмасовата бутилка трябва да направите такава дупка, че маркучът да може да мине през нея. След това самият маркуч трябва да бъде нарязан на две равни половини и фиксиран върху бутилката с помощта на термо лепилото.

Особености на дизеловото моторно масло и как да изберем подходящото

Съответно, едната половина е прикрепена към отвора, направен в долната част, а втората е върху гърлото. И устройството е готово!

Гениален и прост начин - ето как трябва да бутате колата сами ВИДЕО

Използването на инструмента е просто: прищипваме единия маркуч с пръст, а другия спускаме в  горивото. Дръжте бутилката с ръка и я стиснете малко - това ще ви позволи да изпомпвате гориво в маркуча с помощта на спад на налягането. Пуснете пръста от първия маркуч - и бензинът потича сам./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Става за стари руски коли
    11.10.2020 12:06
    Пълни глупости! Постоянно преписвате от руски сайтове.В съвремените коли,да вкараш макуч в резервоара няма да се получи.Запознайте се с обратния клапан,който се задейства когато (........................)за да не потече бензин из гърловината.