Как да излъжем с народни методи дрегера

  • 12.08.2019 7:00 /
  • 9737 /
  • 0
Как да излъжем с народни методи дрегера

Ако само за минута потърсите в интернет вие с лекота ще намерите десетки способи да се окажете трезв зад волана. Твърди се, че някои от тях не позволяват не само да не предизвикате подозрения у автоинспектора, но дори да минете и проверката с дрегера. 

Всъщност всичко това не е истина. Дрегерът, макар и да изглежда компактен и примитивен, въобще не е прост. Вътре в него има микро-електрохимична лаборатория, която на практика е невъзможно да излъжете.  

Най-простият от съветите е да се имитира издишване в прибора или да се диша наистина, но покрай мундщука. Не работи. 

Съвременните устройства за провеждане на анализи имат нужда от определено количество въздух. При това постъпващ не на самотек от атмосферата, а под налягане. Веднага щом нормата бъде изпълнена, звучи звуков сигнал и издишването може да бъде прекратено. 

Докато дрегера не подаде сигнала, шофьорът може да си "духа" колкото си иска. 

 Да се надува фалшиво също не е вариант. На някои дрегери са поставени малки огледалца около зоната на дупката за въздуха. Ако то не се запоти, катаджията ще разбере, че хитрувате. 

Но и без неговия контрол номерът няма да мине. Например, алкохолната ключалка в автомобила (ако има такава) пак няма да ви позволи да запалите двигателя.  

И всичките останали шмекерии за повлияване на показанията на дрегера няма да сработят. Той е обучен да разпознава конкретни вещества и ги открива дори и в най-сложния състав. 

Дъвката за дъвчене и другите продукти действително помагат за замаскирането на мириса от устата. Това ще предотврати подозренията у катаджията, че шофьорът е пил. Но ако все пак се стигне до надуване на дрегера, то тайното ще стане явно. 

Кафето и душа ще ободрят организма, но, отново, те не са в състояние да намалят количеството алкохол в организма ви. 

Кратковременен ефект може да имат дълбоките вдишвания и издишвания - вентилирането на белите дробове, но той ще е минимален и доста кратък като време. 

Дори и ако катаджията позволи тази хитрост да се случи първия път, второто духане ще покаже истинската картина.  

Затова съветът при "общуването" с дрегера може да бъде само един: не пийте, ако ви предстои да седнете зад волана, тогава няма да има нужда да прибягвате до народните рецепти със съмнителна ефективност.

Съвременните прибори, проверяващи шофьорите за трезвеност, въобще не са примитивни и дори най-изострената изобретателност на водачите в повечето случаи няма да ги накарат да сбъркат. 

Освен това, трябва да се има предвид, че да се окажете подпийнал не само след употребата на алкохол. Проведени са експерименти и е изяснено, че редица обикновени продукти могат да доведат до алкохолно следвкусие. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ