Как да икономисаме гориво в огромните студове - 7 съвета

  • 30.11.2020 9:13 /
  • 1915 /
  • 1
Как да икономисаме гориво в огромните студове - 7 съвета

Какво увеличава разхода на гориво през зимата? Първо, дълго загряване на двигателя. На второ място, вътрешно отопление. На трето място, множество електрическо отопление.

Също така разходът се влияе от състоянието на пътищата, чиято повърхност пречи на доброто търкаляне на колелата, а самите зимни гуми нямат същата скорост на търкаляне като летните.

В допълнение, също се сгъстява маслото в лагерите, а също и леко нарасналото тегло на автомобила (сняг върху покрива, багажници за ски, лопати в задния багажник и други подобни).

Как да се оправи ситуацията

- Загрейте за кратко време - докато четкате сняг от каросерията. След това можете бавно да потеглите, без да се опитвате бързо да ускорите. В този случай разходът на гориво няма да е като летния, но все пак ще е минималният минимално възможен.

- Почистете целия сняг от каросерията - това ще направи автомобила забележимо по-лек, а съпротивлението на насрещния въздушен поток ще намалее, връщайки се към нормалното.

- Внимавайте за налягането на въздуха в гумите, което пада в студа: ниското налягане означава повишено съпротивление при търкаляне и прекомерен разход на гориво.

- Използвайте масло с по-нисък вискозитет като 0W-20 вместо, да речем, 5W-30. Ако сте загрижени за прекалено честата смяна на маслото, която удря джоба ви, тогава не се притеснявайте - ще спестите огромни суми за последващи ремонти на двигателя.

- Опитайте да използвате автомобилно покривало. То ускорява загряването и не позволява на двигателя да се охлади дълго време, което е важно за кратки спирания между пътуванията.

- Извадете всички ненужни предмети от колата. Премахнете дори багажника на покрива.

- Помислете за вашия стил на шофиране. Опитайте се да карате по-гладко, без излишно ускорение, например след включване на „почти зелено“ на кръстовище.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • firebg
    30.11.2020 16:10
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/