Как бързо и евтино да премахнете драскотини върху пластмасата в салона на колата

  • 14.12.2019 10:50 /
  • 34271 /
  • 0
Как бързо и евтино да премахнете драскотини върху пластмасата в салона на колата

Пластмасовите елементи в салона на автомобила изискват постоянна грижа. Ако върху пластмасата се появят драскотини или други механични повреди, те трябва да бъдат отстранени.

Не си струва да отлагате процедурата по възстановяване, тъй като в бъдеще ситуацията може значително да се влоши. Ще ви запознаем с някои от най-ефективните начини за решаване на проблема.

 

1. "Спасителната" отвертка

Можете да възстановите малки драскотини върху пластмасовите елементи от салона на автомобила с отвертка. Вярно е, че не всеки инструмент е подходящ. В дадения случай се интересуваме от отвертки с гумена дръжка и мека предна част. Днес те са много популярни на пазара.

И така, ние вземаме отвертка, поставяме я върху драскотината и просто започваме да търкаме. Ще бъде трудно да наречем резултата възстановяване, но при усилие и старание, инструментът ще заравни дефекта.

 

2. Въглен на прах

Ще ви трябва въглен на прах и хаванче. Стриваме съставката на малки гранули, след което внимателно я вземаме с пръсти и я втриваме в драскотината. Този метод се комбинира с описания по-горе. Втриването на прах от въглен ще направи повредите върху пластмасата в салона в пъти по-малко забележими.

4 лесни начина, с които да накараме спирачките да работят като нови след 100 хил. км

 

3. Крем за обувки

Един от най-лесните и ефективни начини за замаскиране на повреди върху пластмасата. Подбираме крем за обувки, който е подходящ на цвят. След това вземаме гъба, нанасяме крема върху нея и започваме внимателно да втриваме в повредената пластмаса. Когато работата приключи, ще бъде добре да проветрите салона на машината.

 

4. Огън и топлина

Отстраняването на малки драскотини върху пластмасовите елементи в салона може да стане с нагряването им. При тази задача най-добре е да използваме запалка или строителен сешоар. Единственото и най-важно „но“ е, че пластмасовите елементи трябва да бъдат непременно черни. В противен случай има риск да се оставят върху тях още по-грозни следи.

Критериите, по които катаджиите определят дали водачът е пиян

5. Индиго (Carbon paper — въглеродна хартия)

Това е най-дългият, но в същото време най-надеждният начин за премахване на драскотини от групата на бюджетните. Ще са необходими няколко листа черна въглеродна самокопираща хартия. Първо, повреденият панел се почиства. След това, въоръжени с листа индиго, започваме старателно да го търкаме върху дефекта, докато изчезне. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ