Ето защо е изключително важно всеки шофьор да си има фенерче в колата

  • 12.12.2019 8:30 /
  • 1832 /
  • 0
Ето защо е изключително важно всеки шофьор да си има фенерче в колата

Всеки шофьор знае, че без да има крик и гаечен ключ въобще не трябва да напуска гаража. 

Ще забравиш тези инструменти и задължително на пътя ще ти се случи нещо неприятно. Но има и други важни неща, които задължително трябва да са ви в жабката или багажника, например фенерче. 

Предлагаме ви да разберете защо този малък инструмент е толкова важен. 

Съвременна позиция 

Мнозина ще искат веднага да възразят, че с фенерче разполага всеки модерен смартфон, тогава защо да носим излишно? 

Но в полза на "превоза на излишното" има доста сериозен аргумент: отворете багажника и внимателно огледайте всичко, което се намира там - кутии, бутилки, пликчета. 

Цялата тази планина от необходими и необходими вещи ще ви потрябва в много малко случаи, по-голямата част се намират там безсмислено. 

Пътищата и произшествията на пътя са ни научили на едно просто правило: по-добре да го има и да не ти потрябва, отколкото да го няма и да ти потрябва поне един път. 

Защо е необходимо фенерчето?

Сега да преминем към обсъждането на това просто устройство, като фенерчето. Съгласете се, доста е глупаво, ако сменяш гума или бърникаш под предния капак на колата в тъмното, и случайно изтощиш единственото си средство за връзка - телефона си. 

Ако вие не успеете навреме да отстраните повредата, то поне ще можете да съобщите за случилото се и да си повикате помощ. Ако телефонът ви е с паднал батерия? Какво ще правите, ще пускате писмо по гълъб?  

Освен това, ако използвате функцията за фенерчето, батерията в устройството бързи ще се разреди, като времето просто няма да е достатъчно. 

Друг минус на това осветление - това е форма факторът .

Да се насочи лъч светлина в необходимата посока, без да се използва ръката, е доста сложно. Затова ние отново се връщаме към провереното във времето решение, но вече модернизирано. 

Нюансите при избор на устройство 

Избирайки фенерче, трябва да обърнете внимание на следващите характеристики: То трябва да държи заряда колкото се може повече. 

С мръсни и мокри ръце най-удобно е да се държи фенерче с гумена оплетка. 

Компактният размер и малкото тегло, въпреки видимите на пръв поглед преимущества, са недостатъци. 

Много е важно наличието на допълнителни приспособления, позволяващи фенерчето да се закачи, подпре, закрепи по време на работа. 

Някои производители снабдяват фенерчетата с магнит, с негова помощ то може лесно да се закрепи за каросерията на автомобила. 

Фенерчето е задължителен инструмент в арсенала на шофьорите и покорителите на офроуда. 

За щастие на пазара има огромен асортимент от подобни устройства, сред които може да се избере най-подходящия вариант за индивидуално ползване. 

Още повече, че пред нас е все още дългата зима с мрачните си къси дни. 

КОМЕНТИРАЙ