Ето кои са най-надеждните електрически кросоувъри, според проучване СНИМКИ

  • 24.02.2024 12:50 /
  • 2188 /
  • 0
Ето кои са най-надеждните електрически кросоувъри, според проучване СНИМКИ

Пазарът на електрически автомобили се разраства с невероятни темпове. Електрическите кросоувъри са най-търсени сред шофьорите по света. Въпреки това, не всички модели са добри по отношение на надеждността, някои могат да причинят много проблеми на своите собственици.

Британското издание What Car направи пазарно проучване и анкетира около 21 хиляди шофьори, които използват електрически автомобили.

Те споделиха своите впечатления от електрическите кросоувъри на възраст под пет години. Общо списъкът включва 178 модела, от които са идентифицирани трите най-лоши и трите най-добри автомобила.

Въз основа на анализ на проблемите на захранваните с батерии кросоувъри, с които се сблъскаха собствениците през последните две години, експертите направиха следните заключения.

Най-ненадеждният в този пазарен сегмент е Opel Mokka Electric. Около 40% от потребителите се оплакват от проблеми с батерията, 27% от медийната система и 13% от двигателя, електричеството и кормилното управление.

Второ място заема Jaguar I-Pace. На почти 42% от собствениците им се е налагало да посещават сервиз в рамките на две години от използването. Ремонтите в 58% от случаите са били сериозни и са отнели повече от седмица.

Важни съвети от специалисти за ситуации на аварийно спиране с колата

В челната тройка на антирейтинга е включен и Audi Q8 e-tron, който е създал проблеми на 40% от собствениците.

Експертите също така идентифицираха кои са най-добрите електрически кросоувъра, чиито собственици не са открили недостатъци в тях.

За най-надежден електрически кросоувър е отличен Ford Mustang Mach-E.

На второ място в класацията за най-добри електрически кросоувъри е посочен BMW iX3.

Защо се къса ангренажният ремък и какво може да се случи след това

 На трето е Tesla Model Y. Около 12% от собствениците им са се сблъскали с неизправности в медийната система.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ