Ето какво означава емблемата "рибка" в задната част на колата СНИМКИ

  • 22.12.2019 10:50 /
  • 72748 /
  • 0
Ето какво означава емблемата "рибка" в задната част на колата СНИМКИ

По пътищата от време на време човек се натъква на автомобили с много странни обозначения и стикери. Един от тях се явява загадъчната „рибка“. В повечето случаи можете да я видите на багажника на колата. Практиката показва, че повечето водачи не знаят какво означава този символ.

Определено той не означава марка автомобил. А може пък да е принадлежност към клуб на феновете на суши и морски дарове?  И това предположение няма нищо общо с истината, която всъщност е доста интересна и любопитна.

За да разберете по-добре значението на емблемата "рибка", трябва да се върнем назад във вековете. Съществува такава гръцка дума като „Ихтис“ (риба), която освен всичко друго е акроним на името на Исус Христос или по-точно на "Исус Христос, Божият син Спасител."

По времето на Римската империя символът "Ихтис" е бил тайно обозначение на християнските секти. Рибката била използвана от първите християни за конспирация по време на преследванията.

Три неща, които сериозно усложняват работата на колата през зимата

Съвременните християни са стигнали достатъчно далеч в сравнение с древните си предшественици. Независимо от това, "Ихтис" все още е обозначаване на Исус Христос. Такава рибка често е поставяна на корпуса на автомобила от вярващи шофьори от западни страни. Обикновено такива аксесоари се продават в протестантските общности в Европа и САЩ.

В мрежата показаха защо никога не трябва да паркирате до пожарен кран (СНИМКИ)

Прави впечатление, че на Запад също така са се появили атеисти шегаджии, които са си направили свой аксесоар под формата на риба с крака, което е намек за еволюционния процес. Понякога в такива риби се изписва името „Дарвин”, отбелязвайки известния учен и неговата теория за еволюцията.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ