Ето каква е причината да не паркирате колата си с обърнати колела

  • 14.04.2024 11:50 /
  • 50169 /
  • 0
Ето каква е причината да не паркирате колата си с обърнати колела

Често може да се видят паркирани автомобили с обърнати колела. Има няколко причини, поради които шофьорите правят това, но е важно да знаете, че не е препоръчително.

Този навик не само създава неудобство за водачите на други паркирани автомобили, но може да струва и скъпо на собственика. Работата е там, че обърнатите колела могат да причинят сериозна повреда на кормилното управление.

За да разберете защо това поведение може да бъде вредно за вашия автомобил, помислете как работи хидроусилвателя на волана. Основната функция на хидравличния усилвател е да намали силата, необходима за завъртане на волана, особено при ниски скорости. Работи с помощта на хидравлична система, която подобрява вашите действия.

Когато оставите колата с обърнати колела, сервоусилвателят на волана остава под натоварване, което не е било предвидено при проектирането на системата. Това може да доведе до повреда на уплътненията и уплътненията и херметичността на хидроусилвателя, което от своя страна може да доведе до изтичане на хидравлична течност и загуба на ефективност.

Това са отговорите на най-често срещаните въпроси за зареждането на електромобилите

Така че като водач е важно да се запомни, че когато се оставя кола при паркиране, трябва да се вземе предвид не само собственото удобство, но и възможните последици за техническото състояние на автомобила. Неправилно подравнените колела могат да причинят сериозни проблеми с кормилното управление.

Някои шофьори смятат, че обърнатите гуми ще затруднят вдигането на колата им от "паяк". Това не е съвсем вярно. Евакуаторите са оборудвани с манипулатори, които могат да хващат кола с всякаква позиция на колелата.

Смята се също така, че обърнатите гуми могат да предотвратят падането на колата по хълм или по неравни повърхности. Но тази функция се изпълнява много по-добре от ръчната спирачка. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ