Експерт сподели как да загреете по-бързо салона на автомобила

  • 29.01.2024 8:51 /
  • 2566 /
  • 0
Експерт сподели как да загреете по-бързо салона на автомобила

Експерт разкри трик как по-лесно можете да започнете да шофирате след нощувка на автомобила на студа. 

Използването на „топли“ опции, като отопляеми седалки и предно стъкло, помага не само да се създаде комфорт в купето, но и да се ускори загряването на двигателя.

Това се дължи на допълнителното натоварване на генератора, който активно работи, ускорявайки загряването на двигателя, напомня експертът

Кое е първо?

Когато се приближавате до заснежен автомобил, препоръчително е първо да почистите пространството между вратата на водача и каросерията, за да предотвратите попадането на сняг върху седалката.

След това стартирайте двигателя, включете нагревателя и оставете въздуха да духа върху предното стъкло при максимална температура. В същото време не трябва да се страхувате от класическите зимни пукнатини на стъклото.

В крайна сметка предното стъкло ще се затопли доста бавно заедно с двигателя. И само ако имате кола с електрически нагревател, вграден в отоплението, не трябва да избирате максималната степен на температурата на контролния блок.

Ако колата ви има електрическо отопление на стъклата, включете го на пълна мощност.

Експертен коментар:

- Основното нещо, призовавам ви, не започвайте да се движите с полупочистено стъкло. Особено при слънчево време, когато ледът върху стъклото играе с хиляди малки „диамантчета“, буквално заслепяващи водача.

С една дума, почистете стъклото със стъргало, специални аерозолни размразители и топъл „антифриз“, донесен от дома. Но да се тръгва от място с непрозрачно стъкло - не, не. Изчакваме, докато предното стъкло се изчисти напълно (по това време почистваме снега от колата) и едва след това започваме да шофираме".

Експертът препоръчва също така да насочите част от загретия въздух надолу, за да изсушите стелките на автомобила. Така ще избегнете запотяването на стъклата и неприятната влага в купето.

Ако сте паркирали в двора на жилищна сграда, няма нужда да чадите излишно с работещ двигател. Трябва бавно да започнете да се движите, с най-ниската скорост. И двигателят ще се загрее по-бързо и топлината ще влезе в кабината по-рано.

КОМЕНТИРАЙ