Експерт каза какво да правим, ако колата поднесе и е с предно предаване

 • 05.01.2023 8:48 /
 • 27428 /
 • 4
Експерт каза какво да правим, ако колата поднесе и е с предно предаване

Съвременните автомобили имат много електронни системи, които застраховат срещу непредвидени ситуации на пътя. Въпреки това, експертите са убедени, че трябва да можете самостоятелно да изравните автомобила, в противен случай инцидентът не може да бъде избегнат.

Предното задвижване в момента е най-популярният тип задвижване. Поднасянията обаче се случват по същите причини като и при автомобилите със задно предаване.

Внезапни движения на волана или внезапно спиране - здравей, канавка. И така, какво да правим?

Ако вашата кола започне да криволичи, не давайте газ! Предните задвижващи колела ще ви издърпат както в завой, така и на прав път. И, разбира се, не по-малко важно е да не натискайте спирачката, в противен случай колата ще се завърти. 

На изхода от завоя, когато водачът е прекалил с газта, предната ос може да започне да носи. Не се тревожете. Гумите ще стигнат до снега на ръба на пътя и плъзгането ще спре. Въпреки това, най-доброто решение е да свалите крака си от педала на газта. Предницата ще се притисне по-силно към земята за сметка на спирането с двигателя.

Запомнете: съветите по-горе са теория. За успешното им прилагане на практика са необходими умения. Но уменията за противодействие на шофирането при пътнотранспортни произшествия се практикуват по-добре в специализирана шофьорска школа, под наблюдението на професионални инструктори.

Не правете това на собствена глава по обществените пътища.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Моя милост
  05.01.2023 18:53
  То хубаво казва експертът но на думи е едно а на практика си е съвсем друго. Който няма опит да се научи. Ама как да се научат младоците като няма условия - сняг и поледици.
 • Бате Иво
  07.01.2023 0:59
  Глупости При предното предаване само газ Намаляваш преди завоя и завоя газ При задното е по друго Намаляваш до средата на завоя и след това газ По принцип най добре се контролира автомобила с предавките и газта Пардон забравих че за улеснение на некадърните шофьори е създаден автомата
 • Токмак
  07.01.2023 11:07
  Добре, че няма сняг.
 • Пламен
  07.01.2023 11:56
  Горе написаното се отнася по-скоро за задно предаване. При предно влизаш в завоя без и излизаш с газ,при задно влизаш с газ и излизаш без. При поднасяне с предно предаване ,при отнемане на газта колата ще се завърти още по-вече.