Ефективен начин за възстановяване на пластмасата в салона на колата без много разходи и грижи

  • 27.08.2020 9:50 /
  • 3596 /
  • 0
Ефективен начин за възстановяване на пластмасата в салона на колата без много разходи и грижи

Всеки материал, използван за покриване на вътрешното пространство на интериора на автомобила, постепенно се поврежда. С течение на времето върху него се появяват множество дефекти: вдлъбнатини, изгаряния, драскотини. Последните се появяват най-често.

Не е необходимо да се казва, че дори дребните драскотини развалят външния вид. Във връзка с това много добре ще е да се разбере какво може да се направи, за да бъдат те премахнати. И за предпочитане без допълнителни разходи.

Отстраняването на малки дефекти в пластмасовата облицовка на интериора на автомобила не е толкова трудно, колкото изглежда. Разбира се, можете да закупите специални продукти от автомобилен магазин, за да коригирате пукнатините. Въпреки това може и човек да няма допълнителни пари за това в даден момент.

Освен това, с разнообразието от продукти за възстановяване на пластмаса, предлагани на пазара, съществува сериозна вероятност да се натъкнете на откровено нискокачествени продукти. Следователно, към решението на проблема може да се подходи по друг начин - популярния и народен.

За предстоящата работа ще ви трябват някои подръчни средства. Нищо особено (в по-голямата си част) не е необходимо. Трябва да се сдобиете със сешоар (можете да използвате обикновен, но ако можете да намерите строителен - това ще е просто отлично), мека кърпа, фина шкурка с размер на зърното 1200/2000.

Веднага щом всичко е готово, можете веднага да пристъпите към процеса на възстановяване на пластмасови повърхности.

Какво се крие зад известните автомобилни съкращения

Преди да започнете работа, се препоръчва да почистите старателно и да избършете повърхността. Абсолютно няма да е излишно и да извършите обезмасляване. След като повърхността е чиста и суха, можете да започнете внимателно да обработвате повредените места с шкурка. Най-добре е да правите бавни, последователни кръгови движения.

Веднага след това можете да продължите с нагряването на пластмасата със сешоар. Не трябва да се прекалява, достатъчно е леко да повишите температурата на повърхността. Работата завършва със старателно търкане на драскотината със суха кърпа.

Полезно: Колко време е необходимо за зареждането на акумулатора на автомобил

С този метод можете лесно да премахнете множество малки драскотини, които се появяват на панела, дръжките и други елементи през годините на употреба. Големите и дълбоки драскотини не могат да бъдат премахнати напълно, но можете да ги направите много по-малко забележими. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ