Четири незаменими начина за премахване на драскотини по купето на колата

  • 09.11.2022 9:18 /
  • 7363 /
  • 0
Четири незаменими начина за премахване на драскотини по купето на колата

Слоят боя върху съвременните автомобили е доста тънък, така че малките драскотини и протрити места по каросерията на колата са често срещан случай.

Метод 1. Спирачна течност 

За да върнете колата към продаваем външен вид, ще ви трябва, колкото и да е странно, спирачна течност. Тя е в състояние да омекоти боята, поради което може безопасно да се използва за справяне с плитки драскотини. 

Как да я приложим правилно?

- Първо, много е важно да почистите надрасканата област от мръсотия. Ако това не се направи, тогава малките частици могат отново да повредят повърхността.

- Мястото, което ще обработвате, трябва да е сухо. Влагата ще попречи на спирачната течност да реагира с боята.

- След това, с кърпа, навлажнена с течност, полирайте повредената повърхност. Избършете драскотините с малки движения за 10 минути.

- За да завършите процедурата, внимателно изплакнете третираната зона отново и я оставете да изсъхне. 

Метод 2. Полирпаста с восък за пастиране на автомобили

Този метод ще ви помогне бързо да премахнете драскотини, но, за съжаление, този метод ще има краткосрочен ефект. За да премахнете недостатъците по боята, достатъчно е просто да избършете мястото с повредата с пастата. Восъкът ще запълни драскотините и ще ги скрие.Метод 3. Паста за зъби

Едно от най-лесните и достъпни средства. Пастата за зъби има смисъл да се използва само в случай на плитки драскотини, при който е наранен само горния слой лак.

За да скриете драскотините е необходимо да:

- Обезмаслите нараненото място с алкохол

-Да нанесете пастата. Най-удобно ще направите това с четка за зъби

-След 10-15 минути измийте остатъците от веществото с леко влажна кърпа.

Метод 4. Специални моливи за реставрация

Този метод е подходящ за по-дълбоки драскотини. Такива моливи могат да бъдат закупени в специализирани магазини, те изглеждат като обикновен лак за нокти. Основното нещо е да изберете цветовия тон в тон с боята на автомобила.

Използването им е съвсем просто:

- Обезмаслете повредената зона

- Боядисайте драскотините върху боята.

Първичното сушене на този състав продължава 10-15 минути. След това можете спокойно да карате колата. Но окончателното втвърдяване ще настъпи само след 6-7 дни, така че не се препоръчва да се мие колата за около седмица.

КОМЕНТИРАЙ