Автомеханик обясни защо двигателното масло се е превърнало в гъста паста ВИДЕО

 • 15.01.2021 9:20 /
 • 6269 /
 • 2
Автомеханик обясни защо двигателното масло се е превърнало в гъста паста ВИДЕО

Кратък видеоклип, свързан с необичайното състояние на масло в двигател за два дни набра над 50 хиляди гледания на портала Reddit и множество коментари от общността на автомобилните ентусиасти. Авторът на видеото е обяснил причината за странното агрегатно състояние на двигателното масло.

Веществото, което изтича от двигателя, почти не прилича на масло, по-скоро прилича на масло за хранене. По цвят и консистенция прилича повече на орехова паста. Автомеханикът, който го е заснел и видял с очите си, е предоставил повече подробности по молба на специалистите от изданието Motor1.

Оригиналното видео е публикувано в Reddit от потребител с прякор cdmertz, което всъщност е профилът на автомеханика Крис Мерц. Той е предоставил малко повече информация и фотографии на случилото се.

Автомобилът във видеото е Chevrolet Tahoe с две врати от 1999 г. Собственикът е заяви, че всъдеходът е прегрявал в продължение на месец, достатъчно сериозен проблем, който не бива да се пренебрегва. В крайна сметка всъдеходът е спрял да се движи и собственикът нямал друг избор, освен да посети сервиза.

Мерц от автосервиза Mastertech Auto Care в Плано, щата Тексас, е разказал, че механиците са започнали да търсят причината за проблема, когато са видели какво изтича от двигателя. Оказало се, че всмукателните уплътнения са излезли от строя, което е причинило проблема с прегряването. Впоследствие се счупил и блокът на двигателя.

3 полезни бутона в колата, за които много шофьори не знаят

Въпреки че собственикът трябвало да бъде по-загрижен за хроничното прегряване на агрегата на колата си, Мерц е убеден, че причината за състоянието на моторното масло не се дължи на факта, че маслото е било за смяна - все още е имало около две хиляди мили до неговата замяна.

Какво означават цветните линии и точки на гумите СНИМКИ

„Несъмнено това е най-лошото масло, което някога съм виждал да изтича от автомобил, а съм в автомобилната индустрия от около 8 години“, казал е Мерц пред Motor1.

Според думите на Мерц, повредата на двигателя е била твърде голяма, за да бъде подложен на ремонт, така че собственикът на Tahoe вече се нуждае от пълна подмяна на двигателя. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 


 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Въйчо
  15.01.2021 10:34
  Малиии, да направиш маслото на паста и да текне накрая вода ... това само хАмериканец може да го направи. Тия са толкова зле, че немам думи.
 • тъй тъй
  15.01.2021 10:38
  Трябва да си голям идиот да допуснеш подобно нещо!