Автоексперт разкри лесни трикове за почистване на предното стъкло през зимата

 • 25.10.2023 8:39 /
 • 8824 /
 • 2
Автоексперт разкри лесни трикове за почистване на предното стъкло през зимата

Студените сутрини означават, че прозорците на колата ви ще са замръзнали, което е истинско неудобство, когато шофирате до работа или училище. Но е много важно да ги размразите правилно, за да не повредите стъклото.

Шофьори споделят своите трикове за оцеляване в студено време, включително триенето на зеленчуци върху прозорците на колите, за да не се запотяват, и джаджи, които могат да затоплят колата, без дори да подавате газ, пише Daily Express .

Роджър Григс от Kwik Fit сподели своите най-добри съвети за размразяване, за да направи зимата по-лесна за шофьорите. Той предупреждава да не се поливат прозорците с вряла вода, защото температурната разлика „може да доведе до спукан прозорец и скъпа сметка“.

Социалните мрежи са пълни с лайфхакове за справяне със заледените коли. Един от тях предлага да допрете найлонова торбичка, пълна с топла вода, до стъклото. Но Роджър предупреждава, че това може да доведе до спукване на стъклото, особено ако то вече има драскотина или пукнатина.

Често срещана грешка е да не почистите всички стъкла с размразител и да оставите колата без надзор с работещ двигател.

Това може да изглежда очевидно, но много хора забравят: Вземете си подходящата четка за прозорци. Някои предлагат да се използва кредитна карта, но това може да повреди картата или да надраска предното стъкло. Най-подходящо все пак си остава специално проектираното стъргало.

Роджър има още един важен съвет. „Ако приемем, че нямате гараж – ако имате, колата трябва да бъде паркирана в него, ако е възможно – тогава паркирайте възможно най-близо до жилищна сграда тъй като топлината, идваща от нея, може да помогне за предотвратяване на образуването на лед.“

„Ако не можете да паркирате до сгради, опитайте се да насочите колата си на изток, така че предното стъкло да е първата част от колата, която слънцето ще огрее рано сутрин.“

Роджър предлага: „Някои собственици имат пълно покривало за кола, но ако това изглежда прекалено или скъпо, покриването на предното стъкло с одеяло или картон също ще помогне. Но се уверете, че е безопасно: ветровита нощ може да накара покривалото ви да изчезне.“

Той също така съветва да отделите достатъчно време за правилното размразяване на предното стъкло. „Ако сутринта е особено студена, може да се наложи отново да напръскате с размразител“, казва той.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • anonimen
  25.10.2023 17:44
  Този Роджер ,училище за деца със специални потребности ли е завършил(демек школо за тъпунгери)? Страхотни съвети...за олигофрени.
 • Баба Яга
  27.10.2023 22:22
  Блиц-млиц! Само глупости!