7 преимущества на ръчното вдигане на стъклата пред електрическото

 • 18.10.2018 8:00 /
 • 2763 /
 • 4
7 преимущества на ръчното вдигане на стъклата пред електрическото

Автоматичните прозорци отдавна са станали стандарт: копчетата почти навсякъде са изпратили в пенсия някога обичайните врътки за стъклата. Но далеч не всеки работник сияе от щастие от перспективата за "заслужен отдих" - много искат и могат да работят, въпреки възрастта си. 

Основният аргумент: "Старият кон браздите няма да развали!". А в отговор на презрителните насмешки на "младежта" старчоците започват да дават изпитани аргументи, по правило които са доста убедителни. Именно от тази гледна точка не е трудно да се разбере, че древните врътки до голяма степен в действителност превъзхождат съвременната автоматика. 

Всеки, който не вярва, нека да сгъва пръстите в полза на "ръчния труд".

- Да не дава господ, ако се случи сериозна авария, то смачканата кола ще трябва да се напусне през прозореца. При този случай шансът да се спасите с помощта на древната врътка е доста по-голям, отколкото да се разчита на работоспособността на електромоторчето в блъснатия автомобил. А и самото копче трябва да се намери, а ако сте в стресово състояние, това няма да е много лесно. 

- Всичко, естествено, може да се счупи. Но ако по време на дъжд или през зимата изведнъж разберете, че прозорецът, който сте отворили до машината за билети за паркинга, по някаква причина не иска да се връща нагоре, то проклятията, които ще изсипете по адрес на всичките микропроцесори, въобще няма да са малко. Такива фокуси при ръчката няма.  

- За преимуществата на най-простите решения трябва човек да си спомни още и при покупката на колата. Заглеждате се в списъка с опциите и се замисляте: струва ли си? Може би, все пак ще отваряме прозорците по древния начин? Поне отзад. Електромоторчетата може и после да се добавят. 

- Журналистите обичат да проверяват електрическите повдигачи на стъклата на различните модели за "якост" - ту режат със стъклото ябълки, ту нещо друго. В редица случаи възникват и "ужасии". А ръчката гарантирано нищо няма да ви отхапе. Ако, естествено, някой добър хомо сапиенс не поиска с нейна помощ да извърши някое злодейство.  

- При ръчните механизми за повдигане и сваляне на стъклата никога и нищо няма да даде на късо, няма да заяде и да изгори. Кой ще отрече, че това не е предимство?  

- Детето, оставено за известно време в колата, при никакви обстоятелства няма само да си спре притока на свеж въздух, натискайки подред разни копчета. Това обаче не може да се каже за електрическата система.  

- Опитът да се отвори замръзнало стъкло с натискане на копчето може да доведе до изгаряне на бушоните: все пак токът при това движение е максималния възможен. А при ръчния механизъм веднага ще се чуе скимтенето: моля те, не ме чупи! 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Колко сте зле!!!
  18.10.2018 15:48
  По-голяма тъпотия от много време не бях чел! Дори и във вашия тъп сайт. Повечето нещо са логически неверни. За проблема със "счупените бушонои" да не говорим. Ама като сте драскачи, които превеждат с гугъл трансалейт и после дори не преглеждат, така става. Некадърници!!!
 • Какво
  18.10.2018 16:10
  За първи път чувам за "счупване на бушони" но всичко е възможно когато Свинчо Пеевски ти е началник и те е извадил от овчарника на село за да те сложи в клозета, наречен редакция на БЛИЗЗЗЗ
 • Des
  20.10.2018 15:04
  Егати малоумната статия. Явно са я писали кръгли идиоти!
 • Коментар
  21.10.2018 19:51
  Верни аргументи в статията,логически издържани.Коментаторите едва ли са над 30 годишни.Те си мислят,че всичко,което е в съвременността им е единствено пртавилното.Но тук не става дума за единствено правилно,а за предимства и недостаъци на всяка система и механизъм. Изисква се малко интелигентност.