4 неочевидни, но сигурни начини да се повреди колата ви (СНИМКИ)

  • 14.09.2018 10:20 /
  • 3530 /
  • 1
4 неочевидни, но сигурни начини да се повреди колата ви (СНИМКИ)

Всъщност има много неочевидни начини за това, как можеш да развалиш любимата си кола за миг или само след няколко минути.

Автомеханици с опит, който работят от години, разказват за най-лошите действия на притежателите на автомобили, които неизменно водят до повреждането на машината.

1.Загряване на автомобила

Много лоша функция, изискваща внимателно отношение.

Много аларми с обратна връзка днес ви позволяват да стартирате двигателя в определени условия. Например, с таймер или когато падне температурата. Всичко това е капан за шофьора. Колата се загрява, не отива никъде, стои и работи на празен ход. Ако температурата на автомобила зад корпуса е по-ниска, то поради спада на температурата започва да се образува кондензация, която по-късно замръзва и поврежда автомобила.

Специалистите препоръчват да използват автоотоплението само в изключителни случаи и не повече от 1-2 последователни нощи. В противен случай това затопляне на автомобила може да причини скъпи ремонти.

 

2. Транспортиране на тежки предмети на покрива

Не претоварвайте и не шофирайте бързо.

Поставката за багаж на покрива на колата е много полезно и необходимо нещо, поне докато "грижливияг" собственик реши, че това не е багажник, а задната част на камион! Само за справка: средният седан може да издържи не повече от 70 кг на покрива. Много зависи от конструкцията на колата, както и от начина на закрепване на багажника. В същото време основният проблем не е в натиска поради натоварването, а в опита да се кара бърза с товара на покрива.

Големият багаж на покрива много променя аеродинамичните качества на автомобила. Такъв товар винаги ще се опитва да се движи назад. Да се откачи багажникът заедно с хладилника може и при 80 км / ч.

 

3.Голяма "ваканция" за автомобила

Машината просто така не се оставя.

Гаражът не е построен за дългосрочно "консервиране" на автомобила. Ако оставите колата твърде дълго на едно място и дори не включвате двигателя, тя може да придобие огромен брой много специфични проблеми. Необходимо ли е да се напомния, че всеки подвижен детайл на колата се смазва? Така че, ако машината стои, маслото на някои места или изсъхва или изтича. Вече след година на престой, опитът за стартиране на колата може да бъде "украсен" със симфония от метални звуци и скърцане.

 

4. Зареждане на гориво в близост до бензиновоз

Виждате бензинов камион на бензиностанция? Помислете преди да започнете да зареждате колата си.

Всяка нормална бензиностанция се затваря през времето на зареждане с доставяното гориво. Когато горивото се източва от цистерната, е възможно да се появят неподходящи елементи, които да повредят автомобила ви. Ако нямате желание нещо да влезе в горивната система на вашата кола, тогава не трябва да зареждате гориво, ако видите, че на бензиностанцията са докарали прясно гориво. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • WASKO
    15.09.2018 15:26
    ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ