3 признака, които показват веднага, че е време да продавате колата си

 • 18.01.2019 10:50 /
 • 9659 /
 • 4
3 признака, които показват веднага, че е време да продавате колата си

Съвременните автомобили рядко служат на един и същ собственик повече от десет години. Най-често колите се сменят веднага щом се появи нов модел, но това е в страните с по-висок стандарт. За много български собственици на автомобили причините за смяна на колата са съвсем други.

Някои собственици на автомобили упорито търпят дефектите в работата на машината си, макар че износената техника им казва: „Избави се от мен колкото е възможно по-скоро!” Собствениците на автомобили харчат огромни суми пари за чести ремонти, опитвайки се да възстановят работоспособността на автомобила си, но това има само временен ефект и след известен пробег проблемите се появяват отново. Има няколко основни признака, които показват, че любимата ви кола трябва да бъде подготвена за спешна продажба.

Една от най-трудните и скъпи дейности по възстановяване на автомобила е ремонтът на силовия агрегат. В допълнение към многото усилия и труд, собственикът на колата влага много средства, опитвайки се да поправи износения двигател. А това е много деликатна част от машината и изисква високо ниво на професионализъм. Ясен знак, че собственикът на автомобила е изправен пред основен ремонт на двигателя, е увеличената консумация на масло. Ако на всеки 1000 километра пробег е необходимо да се добавят от 0,5 до 1 литър масло, то основният ремонт не е далеч. Появата на черни гланцови сажди на свещите, проблеми с оборотите, висок разход на гориво и намалена мощност на двигателя също са тревожни симптоми.

5 полезни съвета от майстори в автосервизи към шофьорите

Ремонтът на автоматичната скоростна кутия също е много скъпа процедура, така че ако сте започнали да забелязвате следи от масло под скоростната кутия, различни странични шумове в работата на двигателя, а скоростите се превключват все по-зле, тогава е време да се замислите за продажбата на автомобила.

Много неприятна "изненада" е появата на корозия върху каросерията на автомобила. Доста трудно е да се отървем от този проблем, в повечето случаи корозията се появява отново и след внимателна обработка и пребоядисване. Особено често ръждата се появява на места с лоша вентилация, където се натрупват мръсотия и влага.

Как картофите помагат срещу изпотяването на стъклата в колата (СНИМКИ/ВИДЕО)

Добрият собственик винаги внимателно се вслушва в работата на колата си и систематично провежда "ревизия" на състоянието на корпуса. Много по-лесно е да се реши проблемът на първоначалния етап, отколкото да се поемат големи финансови разходи за големи ремонти. Ако пропуснете момента и проблемът изисква големи инвестиции, тогава има смисъл да се замислите за продажба на колата. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • nezavisim
  18.01.2019 12:40
  Та какво искат да кажат с тази статия? Ако нещо не е добре продайте колата за да се отървете на някой човечец да си блъска главата с нея. Та за кого е предназначена тази статия?
 • Петя
  18.01.2019 14:16
  Много от колите който са обявени за продажба са с такива или подобни проблеми. Запазената кола на 3 или 4 години може малко повече от практичните и здрави коли за българските пътища държи цена която средния българин не може да си позволи .
 • РУМЕН
  18.01.2019 21:33
  НА ВТОРИЧНИ!
 • Димо
  20.01.2019 1:16
  Пълни глупости! Сменете си консултанта, веднага!