3 начина за бързо и правилно полиране на автомобилните фарове ВИДЕО

 • 18.07.2020 9:50 /
 • 5599 /
 • 2
3 начина за бързо и правилно полиране на автомобилните фарове ВИДЕО

С течение на времето фаровете на колите губят предишния си вид, което означава, че се появява нужда от полиране. Да се направи това не е толкова трудно, особено, ако знаете общата технология на процеса, както и материалите, които трябва да се използват.

Притежавайки такива умения, ще бъде възможно сами да полирате фаровете, без да се обръщате за помощ към специалисти.

Защо фаровете стават мътни и губят първоначалния си вид? Отговорът е прост - съвременните осветителни прибори на автомобила в огромната част от случаите се изработват от поликарбонат.

Този материал има много предимства пред стъклото, но с течение на времето той започва да се помътнява и пожълтява. За щастие можете да върнете първоначалния вид на поликарбоната. Достатъчно е правилно да се изпълни  полирането.

Първи начин – паста

Пастата за зъби е най-достъпният, наистина „народен“ абразив, с помощта на който можете, макар и не за много дълго време, да върнете избледнелите фарове в предишния им вид. В допълнение към самата паста е необходим чист мек парцал. Нанася се пастата върху фаровете и след това се трие с парцала. После се измива. Ефектът ще продължи около седмица, което означава, че е по-добре да се използват по-мощни средства.

Важно за всеки: Как да спасите автомобила си при наводнение (СНИМКИ)

Втори начин - шкурка

Шкурката на хартия също може да ви помогне да вдъхнете втори живот на фаровете от поликарбонат. Преди да започнете работа, ще е необходимо да подготвите шкурка с три размера на абразивните зърна. Работата се извършва класически. Бавно, но сигурно работим като се придвижваме от най-голямото зърно до най-малкото.

Какво ще се случи, ако по време на движение включим заден ход на автоматичната скоростна кутия (ВИДЕО)

Трети начин – полирол

Най-правилният и надежден метод включва закупуването на специална полираща смес и подходящ накрайник за машината, с която ще извършите работата. Полирането с накрайник е дълъг и напрегнат процес, изискващ повишено внимание и прилагане на сила. Наградата за всички „страдания“ обаче ще бъдат идеално чисти и прозрачни фарове. В допълнение, професионалният лак издържа много по-дълго от другите продукти. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Специалист
  18.07.2020 20:55
  Единствения сигурен и доказан способ е с цериев окис . Другото е изхарчи пари .
 • 1234
  18.07.2020 21:36
  Още докато са чисти фаровете едно качествено безцветно фолио и забравяш за всичко.