3 минуса на автоматика на колите, които се проявяват през зимата

  • 06.03.2021 8:50 /
  • 3696 /
  • 1
3 минуса на автоматика на колите, които се проявяват през зимата

Автоматичните скоростни кутии стават все по-популярни сред шофьорите. Само за няколко години търсенето на автомобили с автоматична скоростна кутия е скочило в пъти.

Разбира се, експлоатацията на механична и автоматична скоростна кутия не е едно и също нещо. Нещо повече, използването на автоматика е свързано с много по-голям брой особености. Някои проблеми с такава кутия възникват конкретно през зимата.

1. Никакво бутане

Първият сериозен проблем на автоматичната скоростна кутия е, че ще бъде невъзможно да запалите колата в студа с бутане, ако акумулаторът е изтощен или стартерът е излязъл от строя поради времето. Автомобилът ще може да бъде "съживен" само в сервиз.

Можете също така да опитате с подаване на ток от друга кола да запалите автомобил с автоматична скоростна кутия, но в този случай трябва да бъдете много внимателни, защото всяко грешно действие може да изгори цялата електроника на автомобила.

Може ли да зареждате ретро автомобили със съвременен бензин

2. Затруднено загряване

Следващият важен проблем е общата трудност на загряване на автоматична скоростна кутия при силен мраз. При минус 15 градуса например няма да може просто да се загрее автоматичната скоростна кутия. Това е така, защото кутиите всъщност не се загряват на празен ход.

Колата трябва да се движи. В същото време шофирането при студена скоростна кутия ускорява износването й. Което в крайна сметка води до необходимостта от скъпи ремонти

Блогъри измиха кола при 40-градусов студ и показаха удивителния резултат ВИДЕО

3. Снежен "плен"

Последният, но не по значение недостатък в списъка, е трудността при излизането на автомобил с автоматична скоростна кутия извън снежния "плен". Автомобил с механична скоростна кутия винаги може да преодолее труден терен.

Това не може да бъде направено с машина, която има автоматик по технически причини. Работата е там, че автоматичната скоростна кутия просто не е в състояние да сменя скоростите толкова бързо. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Автоматик Мерц
    07.03.2021 16:09
    Тъпаааааа статияяяяяяяя