Захвърлен Dodge Challenger 1973 порази механиците с оборудването си ВИДЕО

  • 19.01.2020 9:50 /
  • 24235 /
  • 0
Захвърлен Dodge Challenger 1973 порази механиците с оборудването си ВИДЕО

Автомобилът е бил експлоатиран само 12 години, след което е бил изоставен и е престоял цели 35 години на открито. През всичките тези години той е бил подложен на безпощадните удари на времето и корозията, но наличието на оригинални резервни части го прави много ценен експонат и новите собственици са решили да подарят на този масъл кар втори живот.

Дилън МакКул, който се занимава с търсенето на такива машини и тяхното възстановяване, е попаднал на дадената кола преди повече от 4 месеца и вече е извършена огромна работа по него.

Още в първия ден той веднага си изяснил, че този Challenger е оборудван с шикозен двигател Chrysler LA 318 V8, чийто обем е 5,2 литра и 198 к.с., като автомобилът има 3-степенна ръчна скоростна кутия.

Когато механиците за първи път погледнали под капака на този Challenger, те били възхитени, че всички елементи са напълно оригинални и за всички тези години нищо не се е променило в него.

Изоставен Ford Mustang GT500 1967 изуми дори експертите от Shelby ВИДЕО

Също така си струва да се отбележи, че двигателят на автомобила никога не е бил отварян. Съхранили са се серийните номера и кодове върху него.

До автомобила са открити оригиналните хромирани капачки за джантиите на Dodge, а в колата си стоят оригиналните високоговорители. Черешката на тортата е веригата с схемата с предпазителите, намерена под задната седалка.

Захвърлено на улицата BMW удивлява с тунинга си СНИМКИ

След известно време майсторите дори успели да пуснат двигателя, но той не функционирал добре. В тази връзка било решено той  да бъде напълно разглобен и възстановен до фабричното му състояние.

Същата съдба очаква и каросерията на автомобила, която, въпреки многобройните вдлъбнатини и ръжда, е доста подходяща за реставрация. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ