Вижте колко страховит е бил символът на Michelin преди години, а сега е усмихнат и вежлив ВИДЕО

  • 04.08.2023 9:50 /
  • 2518 /
  • 1
Вижте колко страховит е бил символът на Michelin преди години, а сега е усмихнат и вежлив ВИДЕО

Световноизвестният символ на компанията за гуми Michelin е Бибендум, човек, направен от светли гуми. Сега той е мил, усмихнат пълен мъж, но преди 100 години е изглеждал доста страховито.

Човекът от гуми Бибендум се появява за първи път на рекламни плакати на Michelin в края на 19 век. През 1898 г. френският карикатурист Мариус Росийон, известен под псевдонима О'Галоп, по поръчка на Андре Мишлен прави скица на човешка фигура, създадена от подредени гуми с различни размери.

Братята Едуард и Андре Мишлен измислят, че малкото човече поглъща неравностите по пътя, и му дават име: Bibendum, от латинската фраза "Nunc est Bibendum" ("Сега е моментът да пием!").

Ето как се появи и каква е историята на Tucker Torpedo - най-оригиналната US серийна кола СНИМКИ

Първите изображения на Бибендум шокират нашите съвременници, той изглежда доста ужасно. Но в началото на 20 век предизвиква положителни емоции, доверие и чувство за сигурност.

Символът на Michelin се състоял от доста тънки сиви велосипедни гуми, носел пенсне и имал доста неприятна усмивка. Освен това на плакати от началото на 20 век Бибендум пие вино и пуши пури.

Вижте удивителната кола от филма "Завръщане в бъдещето", продадоха я на търг ВИДЕО

Едва през 70-те години на миналия век човечетата на Мишлен започв да приличат повече на тези, които познаваме днес. В съвременните хора появата на първите Бибендуми предизвиква истински ужас. Те са наричани например ​​"не напълно мутирали костенурки нинджа".  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • пешо
    04.08.2023 17:23
    Само Michelin