Вижте как изглежда редкият експортен кабриолет Lada "Наташа" ВИДЕО

  • 24.04.2020 9:50 /
  • 21600 /
  • 1
Вижте как изглежда редкият експортен кабриолет Lada "Наташа" ВИДЕО

Автомобилният блогър Иван Зенкевич е разказал за Lada "Наташа" - рядък кабриолет от чуждестранен дилър, базиран на ВАЗ-2108. Колата от 1993 г. е преработена според стандартите за безопасност в Канада, но се е оказала повторно в Русия. За 27 години „Наташа“ е изминала по-малко от 100 хиляди километра и е съхранена в добро състояние.

През 90-те години АвтоВАЗ е изпращал в чужбина обичайните "осмици", а различни ателиета там са се занимавали с преоборудването на хечбеците в кабриолети.

Този автомобил е доработен в съответствие с канадското законодателство: предпазна клетка е интегрирана в структурата на каросерията, праговете са подсилени и е монтирана защитна дъга зад предните седалки.

Външно „Наташа“ е лесно разпознаваема по аеродинамичното окачване „Карлота“, кръглата оптика отпред, необичайните задни крила и мекия покрив, който се сгъва на ръка.

Технически "Наташа" не се различава много от обичайната "осмица" - под капака се намира карбураторният 8-клапанов 1.5 двигател с мощност 72 конски сили, стандартно шаси и трансмисия.

В Шотландия откриха изоставени стари автомобили Лада СНИМКИ

За да отговори на екологичните изисквания, вносителят е заменил карбуратора, монтирал е катализатор и ламбда сонда, както и генератор с повишена мощност.

Въпреки това, днес на автомобила е останал само по-продуктивният генератор: електрониката е излязла от строя през 2000-те години и е била премахната, на мястото на вносния карбуратор е поставен съветски.

Продава се най-рядката Лада Нива СНИМКИ

Тъй като "превръщането" на осмици в кабриолети не е било контролирано от производителя по никакъв начин, различните студиа имали свой подход към процеса на доработките и ладите се отличавали конструктивно. 

Въпреки че общо от автомобилите ВАЗ-2108 са произведени около 900 хиляди бройки, кабриолетите, произвеждани от 1990 до 1994 г. са около 450 бройки, така че тази версия е доста рядка. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • МАТ СТАН
    25.04.2020 18:31
    ВСИЧКО Е ГОРЕ-ДОЛУ ТОЧНО АМА ТОЗИ С ДЖАПАНКИТЕ ИЗГЛЕЖДА ДОСТА ИДИОТСКО НАЛИ ?