В Шотландия откриха изоставени стари автомобили Лада СНИМКИ

 • 22.03.2020 9:50 /
 • 8959 /
 • 3
В Шотландия откриха изоставени стари автомобили Лада СНИМКИ

На изоставена площадка, разположена в покрайнините на шотландския град Глазгоу, бяха открити няколко стари автомобила Лада с десен волан.

На снимките можете да видите поразглобените "Нива" и "Самара", които вече са без някои от компонентите си. Последният автомобил също така е представен в ограничена версия Sedona със златист цвят на каросерията.

Автомобилите на съветския автомобилен производител започват да се изнасят за Великобритания и Шотландия през 1974г. Съветските машини са имали голяма популярност, по-специално търсенето достигнало връх през втората половина на осемдесетте години - тогава десетки хиляди подобни коли се продават на британския пазар годишно.

Вижте уникален пикап Лада Нива, за който никой не знаеше СНИМКИ

След такъв пик обаче се получил спад на интереса на купувачите към съветската автомобилна индустрия. Автомобилите се купували все по-малко и в резултат на това АвтоВАЗ трябвало през 1997 г. да спре продажбите.

Откриха цяло поле със захвърлени съветски коли ВАЗ СНИМКИ

Понастоящем, както във Великобритания, така и в Шотландия, остава огромен брой стари руски автомобили, които имат своите фенове. Това е причината за появата на подобни гробища за части в страната. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Тнт
  22.03.2020 16:27
  И. Колко ЛАДИ видяхме ? Голяма статия. Страхотна работа.
 • Мая Безпартийная
  22.03.2020 19:03
  Всички те са готвениза участие във Формула-1.
 • http://coronavirus.eti.pw
  22.03.2020 21:30
  http://coronavirus.eti.pw