В Европа намериха гробище на стари съветски коли с уникална „осмица“ СНИМКИ

  • 17.12.2020 9:20 /
  • 4845 /
  • 1
В Европа намериха гробище на стари съветски коли с уникална „осмица“ СНИМКИ

Съветската автомобилна индустрия не е блестяла с огромен асортимент от модели, което обаче не може да се каже за обема на нейното производство.

Около хиляда коли са слизали от конвейерите на автомобилните предприятия всеки ден. Лъвският дял от произведените машини оставала в страната и останалата част от тях са изпращани в Европа, Азия, Австралия и дори Америка.

Да, Жигули, Нива и Волга биха могли да бъдат намерени в най-развитите европейски страни, в които има съвсем различна структура. И тези машини, с прости форми и оскъдно оборудване, очевидно не са се вписвали в тяхната идеология.

За някои страни опциите за износ били с дясно управление и имали подобрени характеристики. Например съветските автомобили бяха изпращани в Шотландия на доста големи партиди. Именно там е открито огромно гробище с такива коли.

Съветският загадъчен автомобил-бункер на колела, който излизал изпод земята СНИМКИ

Старите, полуразглобени екземрляри на съветската автомобилна индустрия се намират близо до град Глазгоу. Сред тях са Нива с десен волан и автомобилите ВАЗ от 80-90-те години на миналия век.

Милиони: Топ 10 на най-скъпите съветски автомобили СНИМКИ

Повечето автомобили са стандартна версия, но след тях има и един уникален. Става въпрос за ВАЗ-2108 във версията Sedona, чийто корпус е боядисан в златист оттенък. Тази кола е произведена в малка партида и цялата е изпратена извън границите на бившия СССР. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ЧЕРВЕН МЕРАК
    17.12.2020 11:35
    Кви са тия простотии,бе!?На кой му дреме за съветските боклуци?