Уникално! Колекционерско купе BMW бе превърнато в невероятен хот род (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 29.06.2019 9:20 /
  • 948 /
  • 0
Уникално! Колекционерско купе BMW бе превърнато в невероятен хот род (СНИМКИ/ВИДЕО)

Американецът Джон Лий и ателието Атланта Performance превърнаха купе на BMW от 2002 г. в невероятен хот род. Той има мощен 5.7-литров LS1 V8 двигател.

Лий е купил купето BMW 2002 в момент, когато още е бил в гимназията. След като я завършва, той е нает на работа от Atlanta Performance. Там той натрупал опит и в резултат на това той се "запалил” по идеята да превърне баварското си купе в истински хот род. Колегите от ателието му помогнали в това.

Автомобилът е претърпял много сериозни промени. Той е получил някои елементи от петото поколение на Chevrolet Corvette, Cobalt SS и състезателния Panoz. Например, мощният 5.7-литров LS1 V8 двигател е взет от Corvette.

Руски колекционери наддават за уникален хот род, направен във Велико Търново от 55-годишна ГАЗ-ка (СНИМКИ)

Между другото, именно заради този двигател, хот родът няма капак и някои други части. Те трябвало да бъдат премахнати, в противен случай моторът просто нямало да може да се постави. Двигателят работи заедно с автоматичната трансмисия TH350.

Превърнаха стар ГАЗ-51 в адски евакуатор в стила на Лудия Макс (СНИМКИ)

Също така се наложило да бъде променено местоположението на волана. Преди това той се намирал отляво, а сега - отдясно.

За съжаление, динамичните характеристики на този горещ ход род все още не са известни. Но ние не се съмняваме, че те са много впечатляващи. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ