Уникален ретро автомобил на почти 100 години събра очите на пловдивчани СНИМКИ

  • 09.05.2022 8:53 /
  • 2177 /
  • 0
Уникален ретро автомобил на почти 100 години събра очите на пловдивчани СНИМКИ

92-годишен автомобил „Рокни Студебейкър”, произведен през 1930 г., събра очите на присъстващите на Втория авторетро поход “РОМБУС” 22.

Стартът бе даден на 30 април в Пловдив. След това близо 70-те участници преминаха през Брестовица, Устино, Кричим, Брацигово, Пещера, Батак, Ракитово и финишираха във Велинград, пише Марица бг.

Жители и гости на Брестовица имаха възможност да разгледат и да се насладят на 70 уникални ретро автомобили, а площадът пред местното читалище заприлича на истински ретро салон. 

Сред леките коли имаше автомобил „Маестро“, произведен във Варна през 1985г, както и много соцвозила, военни автомобили и др.

Вниманието на зрителите бе привлечено от 92-годишния автомобил „Рокни Студебейкър”, произведен през 1930 г. Той е собственост на офицера от запаса Дончо Донев, който има ретропарк от 60 автомобила. Бил е в гаража на цар Борис ІІІ, а сега често може да бъде видян и по улиците на Пловдив. 

По време на ретро парада бяха присъдени и три награди: ”Най-атрактивен екипаж на автомобил” спечели екипажът на Chevrolet Corvette. За ”Автомобил на публиката” беше обявена "Волга".
“Купата на кмета на Брестовица”, Любен Радев връчи на "Мерцедес 280" с пилот Георги Чернев.

Последвайте ниПолезна Информация92-годишен „Студебейкър“ на цар Борис III събра очите на ретропарад СНИМКИНовиниИнформация

 

КОМЕНТИРАЙ