Удивителна надеждност: Ето как изглежда Volvo след 1,6 млн км ВИДЕО

  • 27.11.2021 9:50 /
  • 4740 /
  • 1
Удивителна надеждност: Ето как изглежда Volvo след 1,6 млн км ВИДЕО

Автомобилите Volvo са известни не само със системите си за безопасност, но и с високото си ниво на надеждност.

При правилна поддръжка всеки автомобил може да издържи дълго време и да радва собственика си. Най-добър пример за това е Volvo 740 GLE, което е управлявано от собственика си повече от 30 години.

Собственик на автомобила е Джим О’Шей от американския град Сейнт Луис. Той е преминал с него милион мили (1,6 млн км) и не смята да го сменя.

Колата се намира в адекватно състояние за възрастта и пробега си и никога не е претърпявала инцидент на пътя.

Шофьор навъртя 2,4 млн. км с Toyota и разказа какво се е случило с колата ВИДЕО

Американецът сам извършва дребните дейности по поддръжката и оценява простотата и надеждността на своя Volvo 740. Това е и една от причините, поради които не иска да се отърве от автомобил с толкова голям пробег.

Джим О'Шей е разказал, че е решил да не сменя автомобила си, вдъхновен от историята на друг местен човек, когото срещнал преди 30 години в автокъща, когато си купувал новото тогава Volvo. По онова време непознатият казва, че е изминал около милион и половина километра с неговото Volvo от 1961 г. Джим бил толкова впечатлен от историята, че решава да повтори успеха на собственика на автомобила.

Тази Honda е изминала 1,6 милиона км и при това с оригинален двигател СНИМКИ

За три десетилетия употреба боята на седана е избледняла, а каросерията има места с проникваща ръжда, което не е толкова лошо за кола с такъв пробег. Собственикът е обяснил, че на около 942 000 км е сменил двигателя и ръчната скоростна кутия.

Джим обяснява дълголетието на автомобила с възможността за лесен ремонт, който най-често може да се извърши самостоятелно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Цун Кай Го
    28.11.2021 6:42
    А защо не покажете поне един индивид от Соцавтомоболостроението като Юнака Москвич на половината километри,или такъв Богатир даже и по ''скритите'' и тайни места (загадъчни) не може да откриете въпреки Геройчните усилията на пионерите във тези приключения.......????