ТОП 10 на най-страхотните автомобили от 90-те СНИМКИ

  • 30.08.2019 10:20 /
  • 2220 /
  • 0
ТОП 10 на най-страхотните автомобили от 90-те СНИМКИ

Развитието на световната икономика в последното десетилетие на миналия век преживя подем и това се отрази положително на автомобилната индустрия.

През 90-те години бяха пуснати много впечатляващи модели, които впоследствие станаха култови. Подбрахме за вас най-яките автомобили от 90-те.

 

BMW M5

BMW M5 E39 се счита от мнозина за най-добрият M5. Това не е изненадващо, тъй като седанът разполага с мощен атмосферен V8 двигател от 400 к.с. и 6-степенна ръчна трансмисия.

 

Honda NSX

При разработването на средномоторния спортен автомобил Honda е помагал самият Айртон Сена. Коментарите, както се казва, са излишни.

 

Dodge Viper

Първият Dodge Viper е творение на Керъл Шелби и е с огромен осемлитров V10 и "мускулест" дизайн.

 

Toyota Supra

Toyota Supra A80 е един от най-емблематичните японски автомобили. За своето време тя беше "ракета" с 330 конски сили, а чрез тунинг повишаваха мощността й с два до три пъти.

Интересни факти за знаменитата кола на Джеймс Бонд от дъвките Turbo (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ferrari F50

Суперколата на Ferrari създадена за 50-годишнината на марката. Прави впечатление, че неговият V12 е разработен на базата на автомобилния двигател от Формула 1.

 

Jaguar XJ220

Елегантният суперавтомобил от Jaguar беше един от най-модерните автомобили от началото на 90-те години и известно време държеше световния рекорд за скорост на серийните автомобили - 349 км / ч.

 

Nissan Skyline GT-R

Японският автомобил се превърна в икона и няколко пъти подобри рекорда на обиколката в Нюрбургринг.

Кои са притежателите на най-големите и блестящи колекции автомобили в света (СНИМКИ)

 

Lamborghini Diablo

Суперколата на Lamborghini се превърна в един от символите на десетилетието. Тя беше ярка, мощна и много бъраз. Топ версиите развиваха до 340 км / ч.

 

Bugatti EB110

От техническа гледна точка това е шедьовър: задвижване на четирите колела, куад турбо, 610 к. с. с 3,5 литра обем. Топ версията на Bugatti EB110 SS достига 355 км / ч и ускорява до 100 км/ч за 3,2 секунди. И да, Шумахер имаше такъв.

 

McLaren F1

Легендарният McLaren F1 е първата в света хиперкола. Триместното купе ускорява до 386 км / ч и в продължение на 12 години беше най-бързият автомобил в света. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ