Том Ханкс продаде уникалния си полски Fiat 126p за рекордна сума СНИМКИ

  • 11.03.2022 10:50 /
  • 5756 /
  • 0
Том Ханкс продаде уникалния си полски Fiat 126p за рекордна сума СНИМКИ

В онлайн аукциона Bring a Trailer се продаде миниатюрен хечбек Fiat 126p (известен и като Полски Фиат) от 1974 г., принадлежал на известния холивудски филмов актьор Том Ханкс.

През 2017 г. жителите на полския град Биелско-Бяла подаряват Fiat 126p на Том Ханкс. Ентусиастите не са избрали необичайния подарък случайно. Година по-рано актьорът на няколко пъти се е снимал за забавление до подобни модели в Будапеща.

Преди да предадат автомобила на новия му собственик, поляците реставрират малкия автомобил, а също така напълно преработват интериора с яркозелен кожен салон. Освен това вътре са поставени няколко тематични емблеми и цитат от култовия филм "Форест Гъмп".

Том Ханкс продава кемпера си, в който е живял по време на култовите си филми СНИМКИ

Техническите компоненти на автомобила остават същите. Под капака на Fiat 126 е разположен двуцилиндров двигател с мощност 23 к.с., който е оборудван с четиристепенна механична скоростна кутия. Полските ентусиасти са похарчили около 20 000 долара за модернизиране на колата.

Том Ханкс продава своята уникална Toyota Land Cruiser FJ40 СНИМКИ

На търга за ексклузивния Fiat са платени 83 500 долара, което е рекордна сума за модела. Всички приходи от продажбата на малкия автомобил ще отидат за благотворителната организация Hidden Heroes, която подкрепя хората, грижещи се за ветерани. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ