Стартираха 4,9-литровия двигател на 50-г. Ford за първи път от 26 години ВИДЕО

  • 09.10.2022 12:50 /
  • 1133 /
  • 0
Стартираха 4,9-литровия двигател на 50-г. Ford за първи път от 26 години ВИДЕО

Търсенето на изоставени автомобили продължава дълги години. Въпреки че повечето от тях са просто враснали в земята, ентусиастите с удоволствие ги измъкват и се опитват да ги върнат към живот.

Героят този път има малко повече късмет. Този Ford Fairmont GXL е стоял в гаража, без движение, в продължение на 26 години. Този модел се произвежда между 1976 и 1979 г. за австралийския пазар и по същество е луксозна версия на Ford Falcon.

Базовата версия има 3,3-литров редови шестцилиндров двигател под капака. Що се отнася до версията GXL, както и в случая с конкретния автомобил, тя се е предлагала с два двигателя: 4,1-литров редови шестцилиндров и 4,9-литров V8 Cleveland.

Удивително: Млад мъж възстанови идеално 56-г. Волга на дядо си ВИДЕО

За това, че при автомобила от кадрите става дума за V8, свидетелства раздвоеният изпускателен тракт. При l6 има само една изпускателна система, която е разположена от дясната страна на автомобила. Флагманският двигател при този модел е 5,8-литровият V8 Cleveland за версията GT Power Pack.

Изглежда като обикновен стар автомобил, но колко е приятно да чуеш звука на отново оживелия V-образен двигател. Насладете се на него заедно с нас.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ