Ръждясвало 40 години в гараж Ферари бе продадено за цяло състояние СНИМКИ

  • 11.07.2022 8:33 /
  • 11358 /
  • 0
Ръждясвало 40 години в гараж Ферари бе продадено за цяло състояние СНИМКИ

Ръждясало Ferrari 250 GTE от 1962 г. беше продадено за £110 000 на търг, съответният материал и снимка публикува вестник The Sun.

Отбелязва се, че колата е била изоставена преди 40 години и оттогава е стояла в гараж. Корпусът, дъното и интериорът й се разрушили. На публикуваните кадри се виждат покрит със зеленина корпус, спукани гуми, олющена боя и неработещо табло.

Представители на аукционната къща Brightwells обясниха причината за високата цена на порутеното превозно средство. Оказва се, че в него са запазени важни части - рамата и цилиндровия блок.

Тези части, според експертите, струват "цяло състояние" и могат да станат основа за копие на други престижни модели на тази марка - Lusso или GTO. 

През март беше съобщено, че най-дългата кола в света след реставрация е достигнала дължина от 30,52 метра и е счупила собствения си рекорд.

Преди това возилото било захвърлено в склад в продължение на няколко години и се разпаднало. В крайна сметка то бе предложено на търг в eBay и смени собственика си два пъти, преди да попадне в ръцете на Майкъл Дезър, който все още го притежава.В същото време сумата на сделката остава неразкрита.

КОМЕНТИРАЙ