Разкриха тайната как се правят джанти със спици за ретро автомобили ВИДЕО

  • 04.05.2022 9:17 /
  • 750 /
  • 0
Разкриха тайната как се правят джанти със спици за ретро автомобили ВИДЕО

Реставрацията на класически автомобили предвижда голямо количество ръчен труд, който изисква височайша степен на майсторство и богат опит на майстора, за да може резултатът от вложените сили да не разоарова не само самия майстор, но и притежателя на класическата кола. 

Особено е важно това, когато става дума за безопасността, например, при спицовите джанти, които се срещат доста често при класическите автомобили от едни отдавна отминали времена. 

Журналистите на Top Gear показаха как ръчно се създават тези класически джанти. 

Поредният герой на рубриката на Top Gear Handcrafted стана Фредерик Барро - специалист в областта на реставрирането на класически автомобили, който вече над 11 години се занимава и с възстановяването и създаването на джанти със спици. 

Поредният проект на майстора е автомобил на Allard Motor Company, който има нужда от по 72 спици на всяка джанта.  

 Основана през 1945 година от Сидни Алард в Лондон малката компания е специализирала в производството на малкосерийни автомобили, отличаващи се със съчетанието между леко шаси и мощен мотор. До закриването на марката през 1958 година са били произведени общо 1900 коли, които в наши дни са изключителна колекционерска рядкост.  

Allard Motor Company има дори своя принос в световната автомобилна промишленост, защото собственици на спортните коли на Сидни Алард са били легендарните Карл Пелби и Зора Аркус-Дунтов, които впоследствие са въплътили идеите на британската марка в своите модели AC Cobra и Chevrolet Corvette.

КОМЕНТИРАЙ