Продават розов "гърбат" Запорожец, цената е шокираща СНИМКИ

  • 08.05.2021 9:50 /
  • 29638 /
  • 1
Продават розов "гърбат" Запорожец, цената е шокираща СНИМКИ

В един от сайтовете за препродажба на употребявани автомобили в Украйна се е появила обява за продажба на „гърбат“ Запорожец. Нищо изненадващо, но цветът, регистрационният номер и цената на тази кола са необичайни и малко шокиращи, информират световните издания.

За розовия ЗАЗ 965, произведен през 1962 г., собственикът му иска да получи 4500 евро (5000 долара). Подобни цени се крещат само за много добре запазени ЗАЗ 965 в оригинално колекционерско състояние.

В дадения случай привлича внимание номерът на автомобила - ВС 6606 ВМ. Не само, че тези номера са от относително нова серия (а ценителите на редките коли обикновено искат да виждат стари номера на такива автомобили), ами и мнозина смятат трите шестици за число, което не носи късмет.

Розовият цвят също е изключително нетипичен за съветските ретро автомобили.

Уникален Запорожец с двигател на Renault, за който никой не знаеше СНИМКИ

В описанието се посочва, че автомобилът е произведен през 1962 г., а пробегът му е само 15 хиляди км. Очевидно се има предвид километража, който автомобилът е преминал след основен ремонт и реставрация - това се указва от отличното визуално състояние на розовия Запорожец.

Зашеметяващо! Показаха най скъпия и бърз Запорожец, вдига 220 км/ч ВИДЕО

Собственикът също така уверява, че неговият ЗАЗ е 99% оригинален

Автомобилът е задвижван от стандартен 0,9-литров двигател с мощност 23 конски сили, работещ с механична скоростна кутия. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • diradi
    08.05.2021 10:50
    зле е