Продават на търг Cadillac Fleetwood на легендарния Елвис Пресли СНИМКИ

  • 14.01.2022 12:50 /
  • 811 /
  • 0
Продават на търг Cadillac Fleetwood на легендарния Елвис Пресли СНИМКИ

В сайта за онлайн аукциони Car and Classic се появи уникално предложение: седанът Cadillac Fleetwood Brougham от 1974 г., собственост на Краля на рокендрола Елвис Пресли.

Последните суми, предложени за автомобила не са много високи, което отчасти може да се обясни с факта, че автомобилът не е в най-доброто състояние, а двигателят му е извън строя. 

Елвис Пресли купува Cadillac Fleetwood нов през 1974 г., като плаща за него 12 512 долара - около 70 541 долара в днешни пари.

Няколко години по-късно кралят на рокендрола подарява седана на своя лекар, но както певецът, така и лекарят не го карат често: когато настоящият собственик го придобива през 1985 г., автомобилът има само 2776 км на километража.

С автомобила не е боравено с най-голямо внимание, което е видно от състоянието му. Има изтъркани места и с вдлъбнатини, а вътрешността е още по-повредена, с пукнатини по панелите на вратите, арматурното табло и волана. Единствено тапицираните седалки, покрити с шарен велур, са все още в добро състояние.

Продава се личният автомобил на принцеса Даяна с уникален талисман СНИМКИ

Двигателят на Fleetwood, 8,2-литров V8, не работи, но според продавача не става дума за сериозна повреда, а за дълъг престой, така че малък ремонт може да го върне към живот.

Том Ханкс продава своята уникална Toyota Land Cruiser FJ40 СНИМКИ

Седанът се продава от британска аукционна къща, но се намира в Швеция, откъдето продавачът ще помогне за транспортирането му, ако е необходимо. Заедно с автомобила купувачът ще получи документ, доказващ, че той е принадлежал на Пресли. Аукционът ще приключи на 15 януари.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ