Продава се знаменит автомобил на Жан-Пол Белмондо ВИДЕО

  • 22.01.2023 10:50 /
  • 5245 /
  • 1
Продава се знаменит автомобил на Жан-Пол Белмондо ВИДЕО

Ford Mustang от 1966 г. се предлага на търг в Artcurial във Франция. Очаква се цената на автомобила да бъде между 200 000 и 400 000 евро. Историята на автомобила е описана на уебсайта на аукционната къща.

Класическите Ford Mustang от първо поколение са популярни сред колекционерите, но обикновено са по-евтини. Само редките и ексклузивни версии на модела са толкова скъпи.

Това тунинговано купе е известно с това, че участва в известния филм "Извън закона" (Le Marginal) от 1983 г. с участието на Жан-Пол Белмондо. В лентата известният актьор играе успешен полицай, който често прибягва до сурови и незаконни методи за борба с престъпността.

Наред с други неща, филмът е запомнен с едно зрелищно преследване: героят на Белмондо с Ford Mustang преследва убийци от наркомафията. Сцената е препратка към известното преследване от култовия филм "Булит" със Стив Маккуин.

Продава се любимото Ferrari на легендарния Жан-Пол Белмондо ВИДЕО

За снимките са създадени два Ford Mustang с 4,7-литров V8 двигател с мощност 271 к.с. Те са занижени, оптиката е сменена, калниците са разширени и са монтирани огромни гуми. Машината е боядисана в зелено, точно като колата на Стив Маккуин.

Как се появи най-евтиният автомобил в света и защо изчезна ВИДЕО

Във филма се споменава, че автомобилът е брониран, но всъщност няма никаква защита и единият автомобил е разбит.

Вторият екземпляр е купен от член на снимачната група, но по-късно Мустангът се озовава на сметището. Той е намерен и възстановен в първоначалното си състояние. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Мотиката
    23.01.2023 6:22
    Какъв Хубав Москвич и всичко е във законовите мерки.....????