Продава се уникален Mercedes-Benz с прозрачен покрив СНИМКИ

  • 29.08.2019 10:50 /
  • 1391 /
  • 0
Продава се уникален Mercedes-Benz с прозрачен покрив СНИМКИ

Компанията за аукционни продажби RM Sotheby's се готви да продаде изумителен автомобил - Mercedes-Benz 600, пуснат през 1966 г., с дълъг корпус и стъклена горна част. Тази лимузина на Mercedes е модифицирана от фирмата Henri Chapron от Франция.

Покривът на ретро седана е напълно прозрачен. Това е дизайн по личното желание на екстравагантния бизнесмен Нубар Гюлбенкян. Отначало, с тази идея предприемачът отишъл директно в Mercedes-Benz, където му било отказано. И тогава бизнесменът закупил стандартен автомобил и се обърнал с поръчката към Henri Chapron.

Стъкленият, леко тониран покрив не е всичко, което било предложено във френското студио. Задният ред седалки също бил променен тук: класическият диван на Mercedes 600 се превърнал в сгъваема двойна седалка. За по-голям лукс и комфорт към задната част на салона били добавени минибар и държачи за кутии цигари и други устройства - скоростомер с индикатор за ниво на гориво, който повтаря прибора, разположен на таблото.

Mercedes W210 от аукцион изумява с идеалното си състояние (ВИДЕО)

През 1972 г., след смъртта на Гюлбенкян, колата преминава при ... неговия градинар. И впоследствие, в продължение на тридесет години, колата е престояла  в гараж в Португалия. През 2000-те години автомобилът сменя много собственици, като същевременно те се грижат много добре за него, така че автомобил с пробег от 23,5 хиляди километра е в отлично състояние и е готов да се срещне с новия собственик.

Продават 24-годишен Mercedes-Benz E60 AMG на цената на нова S-класа (СНИМКИ)

Прогнозната аукционна цена на лимузината с панорамен покрив ще най-малко 300 хиляди евро. Наддаването от RM Sotheby's ще се проведе на 20-21 септември в Португалия./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ