Продава се уникален кабриолет Волга СНИМКИ

  • 17.04.2022 10:50 /
  • 6121 /
  • 1
Продава се уникален кабриолет Волга СНИМКИ

В Смоленска област в Русия е обявен за продажба автомобил ГАЗ-21 Волга от 1964 г, променен по индивидуален проект, съобщават световните издания. Каросерията на оригиналния автомобил като цяло е запазила размерите и пропорциите си, но е изцяло преработена.

Основната промяна, която привлича вниманието, е горната част, която вече е с мек сгъваем покрив. Не е известно кой автомобил е послужил като "донор" за този елемент, но съществува и предположението, че е изцяло ръчна изработка.

Вторият важен момент по корпуса са вратите. Сега те са само две, широки, нямат рамки на прозорците (запазена е само наклонената част, разположена до колоната на каросерията) и се отварят нагоре.

Ако имате някакви въпроси относно прецизността на изработката и издръжливостта на конструкцията, ние сме съгласни с вас, но на фотографиите творческото решение изглежда великолепно.

Както и целият автомобил, ако не се вземат предвид незначителни за подобен автомобил несъответствия като оригиналната радиаторна решетка (ГАЗ-21 от третата серия) и фигура на елен на капака (ГАЗ-21 от първата и втората серия).

Капсула на времето: Откриха идеална Волга, престояла 20 години в гаража СНИМКИ

Голяма промяна има и под капака - там е монтиран редови шестцилиндров двигател BMW M50 с обем 2 литра и мощност 150 к.с.

В обявата не са дадени никакви подробности за трансмисията, но най-вероятно е механична трансмисия от BMW.

По-голямата от интериора, ако се съди по снимките, също е заимствана от BMW. Седалките са с електрическо задвижване, кожена тапицерия и предпазни колани.

Продава се много рядка Волга с двигател V8 и пълно задвижване СНИМКИ

Цената включва и оригинално ремарке, изработено от задната част на друга бяла Волга от същия тип. Продавачът иска 2 500 000 рубли (около 28 800 евро) за целия комплект.

В обявата е записано, че автомобилът е напълно законен, регистриран като ГАЗ-21 кабриолет и са налични всички необходими документи. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Цун Кай Го
    17.04.2022 15:14
    Ето това е пример за подражание,трябваше така да ги правят а не да ни пеят песни как ще живеем при Комунизма....дано има още такива примери които заслужават похвала браво.......????