Продава се рядка лимузина, създадена за министър на отбраната на СССР СНИМКИ

  • 15.07.2021 16:50 /
  • 2557 /
  • 0
Продава се рядка лимузина, създадена за министър на отбраната на СССР СНИМКИ

В Русия се продава рядка съветска лимузина ЗИЛ-114, произведена през 1973 г.. Според продавача, конкретният екземпляр е сглобен специално за Дмитрий Устинов, който е ръководител на Министерството на отбраната на СССР от 1976 до 1984 г., съобщават световните издания.

Общо за 11-те години, през които се произвежда моделът, в завода са създадени само 113 екземпляра и всички те са предназначени за висшия ръководен състав, включително за генералния секретар на ЦК на КПСС Леонид Брежнев. Съветската рядка кола се продава за 20 милиона рубли (около 225 хил.евро).

Съветската лимузина се намира в Москва. Собственикът съобщава, че автомобилът е бил напълно възстановен, като са използвани оригинални части. Пробегът на ЗИЛ след реставрацията е само 500 км. Не е известно какъв е бил пробегът на автомобила през целия му живот.

Както по-нагоре вече бе споменато, продавачът твърди, че екземплярът е изработен специално за бившия министър на отбраната на Съветския съюз Дмитрий Устинов. Собственикът не е представил никакви документи, които да доказват този факт.

Според него, основното потвърждение е нехарактерният за модела жълт интериор - обикновено предните седалки са тапицирани с черна кожа, а задният диван - със сиво-зелена материя.

Българи показаха ефектно Жигули с уникален салон ВИДЕО

Лимузината ЗИЛ-114 заменя модела с индекс 111, но не е базиран на него, а всъщност е създаден от нулата. Единственото изключение е седемлитровият двигател с четирикамерен карбуратор и алуминиев цилиндров блок с мощност 303 к.с., който е било решено да бъде запазен.

Дължината на правителствения автомобил е 6,3 метра, а теглото на оборудването му надхвърля три тона.

Продава се рядка "Калина", която бе смятана за най-бързата Лада СНИМКИ

Оборудването на лимузината отговаря на ранга на потенциалните ѝ собственици: всички прозорци са били оборудвани с електрически повдигачи, а в салона са използвани само атермални стъкла, за да не се нагрява салонът в горещо време. Климатикът се контролира от три нагревателя - по един за всеки ред седалки. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ