Продава се легендарният първи суперавтомобил в света СНИМКИ

  • 30.12.2022 11:50 /
  • 4184 /
  • 0
Продава се легендарният първи суперавтомобил в света СНИМКИ

Lamborghini Miura SV от 1971 г. ще бъде продадено на търг от RM Sotheby's в САЩ. Очаква се цената на този рядък автомобил да бъде от 3 до 3,5 милиона щатски долара. За продаваната кола разказаха на официалния уебсайт на аукционната къща.

Lamborghini Miura е знаков модел за италианската марка, именно той направи младата компания известна в цял свят. Автомобилът често е наричан първият суперавтомобил в света, тъй като съчетава отлични характеристики с впечатляващ, екстравагантен дизайн и луксозен интериор.

Между 1966 г. и 1971 г. са произведени общо около 760 бройки Lamborghini Miura, а сега е трудно да се намери такова купе за по-малко от един милион долара. Този конкретен автомобил е значително по-скъп, тъй като принадлежи към последната серия SV, произведена в 150 екземпляра.

Lamborghini Miura SV има преработена версия на 4,0-литровия V12 двигател с увеличена мощност до 385 к.с. Суперавтомобилът достига максимална скорост от 290 км/ч и представлява най-бързият сериен автомобил за времето си.

Моделът, който промени съдбата на BMW СНИМКИ

Освен това Miura SV е с преработено окачване, по-широка арка и нови гуми, което е подобрило управлението. За първи път климатикът е бил предложен като опция и този автомобил го има.

Продава се рядък ретро автомобил на Силвестър Сталоун СНИМКИ

Суперавтомобилът е реставриран два пъти и е съхраняван в гараж с климатик. Той е носител на множество награди от различни ретро изложения. Пробегът на автомобила за половин век е 43 000 км. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ