Продава се изключително рядкото Porsche на Пабло Ескобар и Фитипалди СНИМКИ

  • 11.03.2021 9:50 /
  • 2543 /
  • 0
Продава се изключително рядкото Porsche на Пабло Ескобар и Фитипалди СНИМКИ

Американският дилър Atlantis Motor Group е поставил за продажба в регистъра на DuPont много особен Porsche 911 RSR от 1974 г.

Това Porsche е едно от 12-те, построени от германския производител, за да участва в International Race of Champions (IROC) и първоначално е било собственост на двукратния шампион от Формула 1 Емерсън Фитипалди, поради което оттогава е станало известно като Fittipaldi Car.

Сред звездните собственици на Fittipaldi Car са и собствениците на състезателни отбори Джон Тунстал и Роджър Пенске.

Последният път, когато това специално Порше е участвало в "24 часа" в Дайтона, е било през 1978 г., след което се е преместило в Колумбия, където било притежавано от наркобоса Пабло Ескобар и той му се е наслаждавал.

Продава се великолепен Porsche 911 Malibu 1991 СНИМКИ

След смъртта на Ескобар Porsche 911 RSR са завръща в Съединените щати, като е възстановен в оригиналния си вид на IROC Fittipaldi, тъй като Ескобар му е инсталирал обвес от 935.

Колата е в образцово състояние и се продава с всички съответни сертификати , включително сертификат от Volkswagen of America, документация от Penske Productions, North Lake Porsche и John Tunstall.

Зрелищно ВИДЕО: Седем поколения на Porsche 911 Turbo в драг битка

Излишно е да се казва, че това Porsche представлява ценна колекционерска стойност дори без асоциацията с Пабло Ескобар.

„Тези автомобили се предлагат много рядко за продажба, последните две - автомобилът Donohue и автомобилът Revson, който Джери Сейнфелд продаде за 2,31 милиона долара“, - отбелязва се в описанието на обявата.

"Професионално възстановен. Готов е да се състезавате или да бъде украшение на вашата колекция", пише още в описанието. При условие, че имате 2,2 милиона долара, за да инвестирате в такъв изключително рядък образец на състезателната (и не само) история". /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ